Αντεπίθεση του μαρξισμού
zoom in
25.36€ -10% 22.82€

Στα δύσκολα κρίνονται οι άνθρωποι. Το αντεπαναστατικό κλίμα διεθνώς και η συνακόλουθη υποχώρηση της Ιστορίας που συντελέστηκε το 1989 -`91 αποδείχθηκε το καλύτερο δοκιμαστήριο για την ιδεολογική και αγωνιστική συνέπεια πάμπολλων κατά δήλωση τους, ή όντως, προοδευτικών, ριζοσπαστών κι επαναστατών. Η άμυνα ποτέ δεν ταίριαζε στον Μαρξισμό. Η καλλιέργεια, προβολή, ανάπτυξη και υπεράσπισή του είναι πράξεις καθαρά επιθετικές. Αμύνονται οι εκφραστές κι απολογητές του παρελθόντος. Οι φορείς του μέλλοντος αντεπιτίθενται.

Ο συγγραφέας επέλεξε τομείς και ζητήματα που συναποτελούν τα τρία συστατικά μέρη της πρωτοπόρας κοσμοθεωρίας, ενώ, παράλληλα, δεν άφησε έξω από τη διαπραγμάτευση καίριες πλευρές του εποικοδομήματος. Φρόντισε να συνδυάζεται το επίκαιρο με το θεμελιώδες: η επικαιρότητα να εμφορείται από το πνεύμα του θεμελιώδους και το τελευταίο να συνιστά το υπόβαθρό της και να φέρει τη σφραγίδα των γνωρισμάτων της. Σκοπός του να καταδείξει την επιστημονική εγκυρότητα του Μαρξισμού - Λενινισμού και την ανωτερότητα του έναντι της αστικής και μικροαστικής ιδεολογίας.

Η ποικιλία και ο πλούτος των θεμάτων, η ζωντανή γλώσσα και το εναργές και πυκνό ύφος, δεν επιτρέπουν στον αναγνώστη να πλήξει. Εκτός από την ηδονή της γνώσης, απολαμβάνει και την αισθητική ηδονή της ανάγνωσης.

Ανδρέας Σκαμπαρδώνης (Συγγραφέας)

Ο Ανδρέας Σκαμπαρδώνης γεννήθηκε στη Μυρσίνη Ηλείας. Το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου μένει στην Αθήνα. Δημοσίευσε κατά το παρελθόν δύο νεανικά βιβλία, τις βασικές θέσεις των οποίων τις αναπτύσσει στα κατοπινά κείμενά του. Το πρώτο ώριμο έργο του είναι το "Μαρξισμός, αναρχισμός και αυτοδιαχείριση" (Παρασκήνιο 2000).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
522
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.757 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση