Το χάρτινο σπίτι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το χάρτινο σπίτι

Μυθιστόρημα

Carlos Maria Dominguez

8.80€ -24% 6.69€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789601619057

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Μαρτυρίες

  • Έτος κυκλοφορίας

    2006

  • Εκδότης

    Πατάκη

Τα βιβλία είναι επικίνδυνα. Αλλάζουν το πεπρωμένο των ανθρώπων. Αυτό διαπιστώνει η πανεπιστημιακή κοινότητα του Κέιμπριτζ όταν η διακεκριμένη καθηγήτρια της Λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας, Μπλούμα Λέννον βρίσκει άδοξο τέλος από χτύπημα διερχόμενου αυτοκίνητου την ώρα που διασχίζει μια διασταύρωση του Σόχο, βυθισμένη στην ανάγνωση ενός ποιήματος της Έμιλυ Ντίκινσον.
Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο διάδοχός της στην έδρα και πρώην εραστής της παραλαμβάνει ένα δέμα για κείνην από την Ουρουγουάη, που περιέχει ένα αντίτυπο της "Γραμμής σκιάς" του Τζόζεφ Κόνραντ, με μια παράξενη αφιέρωση και ίχνη τσιμέντου στο εξώφυλλο.
Η έρευνα για την προέλευση του βιβλίου μετατρέπεται σε μια εις βάθος εξερεύνηση του κόσμου της ανάγνωσης. Στα τέσσερα ταξίδια του πρωταγωνιστή και αφηγητή αυτής της παράξενης ιστορίας ανάμεσα στο βόρειο και στο νότιο ημισφαίριο, το μυστηριώδες αντίτυπο του αποκαλύπτει σιγά σιγά μια κρυμμένη αλήθεια, τρομακτική και ουσιαστική...

Λένα Φραγκοπούλου (Μεταφραστής)

Η Λένα Φραγκοπούλου γεννήθηκε το 1962 στη Λήμνο. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός, γαλλική και ισπανική φιλολογία στην Αθήνα. Η μετάφρασή της στη Ρεχέντα"" του Λεοπόλδο Άλας - Κλαρίν (Αίολος 2001) τιμήθηκε με το βραβείο Θερβάντες.

Carlos Maria Dominguez

Carlos Maria Dominguez (Συγγραφέας)

Ο Κάρλος Μαρία Ντομίγκες, γεννήθηκε το 1955. Είναι συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και δημοσιογράφος από την Αργεντινή. Από το 1989, όμως, ζει στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης. Έχει δημοσιεύσει μυθιστορήματα, βιογραφίες καθώς και ποικίλα βιβλία δημοσιογραφικής έρευνας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
107
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.181 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και άκρως "βιβλιοφιλική"…

★ ★ ★ ★

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και άκρως "βιβλιοφιλική" νουβέλα, γραμμένη με χιούμορ, σαρκασμό αλλά και τρυφερότητα για τα βιβλία και το ρόλο που αυτά δύνανται να διαδραματίσουν στη ζωή των ανθρώπων. Διαβάζεται σίγουρα πολύ ευχάριστα από άπαντες βιβλιόφιλους και βιβλιομανείς!

παπί
(Αναρτήθηκε στις 22/09/2010)