Τα τζοβαΐρια της αγάπης
zoom in

Σε δεκαπέντε αυτοτελείς ιστορίες, παρουσιάζονται σχεδόν όλα τα ανθρώπινα, αληθινά και καθημερινά που απασχολούν τη ζωή και την ψυχή. Σε τόπους πολλούς και διαφορετικούς, από το Αφγανιστάν μέχρι τα παράλια της Μικράς Ασίας, δρουν φιγούρες οικείες στην ελληνική ψυχή, ενώ τα βιώματά τους φτάνουν μέχρι τον αναγνώστη με όχημα τα κάθε λογής ανατολίτικα κοσμήματα. Πρόκειται για τα τζοβαΐρια που έχουν συνδεθεί με την τύχη και τις περιπέτειες της κάθε αγάπης, είναι τα σημάδια που όρισαν τις στιγμές ως μοναδικές και αξεπέραστες, είναι αυτά που μεταφέρουν τους ήρωες και τις αναμνήσεις τους μέσα στο χρόνο.
Στην κάθε ιστορία, η διεισδυτική ματιά της συγγραφέως εισχωρεί με θάρρος σε όλα τα ανθρώπινα. Άλλοτε πρόκειται για τη ζωή της γυναίκας στις ανατολικές χώρες και τον τρόπο που βιώνει τον έρωτα. Άλλη φορά είναι η τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής που σκιάζει τις ζωές των ανθρώπων, κι άλλες στιγμές τα μπαχάρια της Ανατολής που δίνουν γεύση και άρωμα στη ζωή.
Πολλά και πολύτιμα κοσμήματα είναι οι συνδετικοί κρίκοι των ιστοριών αυτών. Είναι εκείνα που αντικατοπτρίζουν την έννοια που δίνουν οι άνθρωποι της Ανατολής στον πλούτο και την αφθονία, μια πολυτέλεια μεστή και υποβλητική, σαν να έχει τη μυρωδιά εκείνων των πολύτιμων υλικών που η ιστορία τους τα έχει κάνει τέτοια.

Παναγιώτα Σμυρλή - Στρατοπούλου

Παναγιώτα Σμυρλή - Στρατοπούλου (Συγγραφέας)

Η Παναγιώτα Σμυρλή γεννήθηκε στην Πάτρα όπου ζει μόνιμα. Για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως λογίστρια, ενώ παράλληλα έγραφε άρθρα, ποιήματα και διηγήματα για μικρούς και μεγάλους σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει βραβευτεί σε πανελλήνιους φιλολογικούς διαγωνισμούς. Έργα της: "Ανθείας 201", εκδόσεις Εντός (Έπαινος από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για τη νεανική ηλικία), "Ο γάτος με το ψάθινο καπέλο", εκδόσεις Καστανιώτη, "Τα τζοβαΐρια της αγάπης", "Σου γράφω ένα γράμμα", "Εφτά φεγγάρια" από την Εμπειρία Εκδοτική. Συμμετοχή σε ανθολογίες διηγημάτων των εκδόσεων Ψυχογιός "Θα ΄θελα τόσα να σου πω, μαμά - θα ΄θελα τόσα να σου πω μπαμπά", "Ιστορίες που γράφει η ζωή", "Αθάνατο Ολυμπιακό Πνεύμα". Έχει συμμετάσχει επίσης σε ανθολογίας ποίησης για παιδιά και νέους από τις εκδόσεις Τοξότης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
315
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.399 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση