1.001 βιβλία
zoom in
20.20€ -27% 14.75€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789603259435

  • Κατηγορίες:

    Λεξικά & Εγκυκλοπαίδειες

  • Έτος κυκλοφορίας

    2010

  • Εκδότης

    Άγρα

Το 2009 συμπληρώνονταν τα 30 χρόνια της `Άγρας`. Στις 24 Ιουνίου 1979 είχε κυκλοφορήσει το πρώτο μας βιβλίο: Με μια τρελή σοδειά του Διονύση Καψάλη, με εξώφυλλο του Γιώργου Χατζημιχάλη. Πολλοί μας ρωτούσαν αν θα το γιορτάσουμε. Είχαμε γιορτάσει τα δέκα χρόνια και τα είκοσι χρόνια. Είπαμε, αρκετά με τα πολλαπλάσια του δέκα.
Έπειτα συνειδητοποιήσαμε ότι πλησιάζαμε τα 1.000 βιβλία. Γιατί όχι λοιπόν, αντί άλλης γιορτής, να μην τυπώσουμε τα εξώφυλλα των βιβλίων μας, μαζί με κάποιες παραλλαγές τους, καθώς και μερικά κείμενα που αφορούν τη δουλειά; Δηλαδή, να φτιάξουμε ένα βιβλίο των βιβλίων μας. Πριν τα εξώφυλλα, παραθέτουμε κείμενα φίλων και στενών συνεργατών για την `Άγρα`, και κατόπιν, εν είδει Επιμέτρου, ένα απόσπασμα από ένα τετρασέλιδο φυλλάδιο που είχαμε τυπώσει για τα 10 πρώτα χρόνια των εκδόσεων, μια συνέντευξη του 1983 στον φίλο Χρήστο Βακαλόπουλο στα πρώτα τέσσερα χρόνια της εκδοτικής μας ιστορίας και μια εικοσιπέντε χρόνια μετά στην Κατερίνα Ανέστη, το 2008. Τέλος, τρία κείμενα για τη συνεργασία με ισάριθμες προσωπικότητες φάρους στη δουλειά μας και τη διαδικασία έκδοσης του έργου τους (Ανδρέας Εμπειρίκος, Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης, Άρης Κωνσταντινίδης). Και βέβαια τον κατάλογο των βιβλίων με τον αριθμό τους, τον συγγραφέα, τον μεταφραστή (όπου υπάρχει), τον καλλιτέχνη (όταν έχει παραγγελθεί ειδικά το εξώφυλλο) και τον μήνα κυκλοφορίας τους. Αυτά περιγράφουν το πνεύμα της όλης δουλειάς.
Αρκετοί συνάδελφοι που ξεκίνησαν τα ίδια χρόνια με μας έχουν από καιρό ξεπεράσει τον αριθμό αυτό στην εκδοτική τους παραγωγή. Θα μπορούσε, λοιπόν, να μας πει κανείς, σιγά τα αυγά. Θέλαμε όμως να διαχειριστούμε την ιστορία μας. Και θέλαμε να το κάνουμε για τους φίλους μας, τους συνεργάτες μας, τους συγγραφείς και τους ποιητές μας, τους ζωγράφους και τους μεταφραστές μας, τους διορθωτές, τους τυπογράφους και τους βιβλιοδέτες μας, τους κριτικούς και τους δημοσιογράφους που μας στάθηκαν, τους βιβλιοπώλες και τους πιστούς αναγνώστες μας.
Τούτος ο τόμος, μιας ιδιαίτερης πολυτέλειας για τη ζοφερή εποχή που περνάμε, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη γενναιόδωρη προσφορά της δουλειάς των μόνιμων συνεργατών και φίλων: του Ανέστη και του Νίκου Κυριακίδη του εργαστηρίου `Graphicon`, του Μιχάλη Αγγελόπουλου και των συνεργατών του στο λιθογραφείο `Μητρόπολις` Α.Ε., των βιβλιοδετών Θόδωρου Ηλιόπουλου και Παντελή Ροδόπουλου, των Χαρτιών Δ. Παπανδρέου Α.Ε. και του οίκου Fedrigoni Cartiere S.p.A., του μεταφορέα Δημήτρη Πολίτη, και του επί 30 χρόνια διορθωτή μας (εκτός των άλλων) Παντελή Μπουκάλα.
Στο εμπόριο θα κυκλοφορήσουν μόνο 1.000 αντίτυπα από την συγκεκριμένη έκδοση.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
443
Διαστάσεις:
23x16
Βάρος:
1.111 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση