10 χρόνια διαφημίσεις
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

10 χρόνια διαφημίσεις

1950-1959

Το λεύκωμα αυτό, όπως και τα άλλα δύο που σε λίγους μήνες θα κυκλοφορήσουν, με θέμα τις διαφημίσεις των δεκαετιών του `50, του `60 και του `70, δεν αποσκοπεί στο να διηγηθεί την ιστορία της ελληνικής διαφήμισης. Ούτε πολύ περισσότερο να αναδείξει τις καλύτερες καταχωρήσεις τις αντίστοιχης εποχής. Είναι ένα ευχάριστο, ελπίζουμε, πολυσέλιδο "καρτ ποστάλ" που μας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή τόσο κοντινή αλλά και τόσο μακρινή.
Άλλωστε, όπως μια φωτογραφία ή ένα βιβλίο, όπως εν τέλει κάθε μορφή επικοινωνίας, έτσι και η διαφήμιση μας αποκαλύπτει πολύ περισσότερα από όσα είχαν σκοπό οι τότε δημιουργοί της. Ιδίως όταν έχουμε την πολυτέλεια να την εξετάζουμε από απόσταση δεκαετιών. Έτσι εκτός από τα νέα προϊόντα που τότε εισάγονται στην ελληνική αγορά και τη δημιουργική παρουσίασή τους, οι παλιές αυτές καταχωρήσεις μάς αποκαλύπτουν στοιχεία για τις συνήθειες, τις ανάγκες, τις επιθυμίες, τα όνειρα των καταναλωτών της δεκαετίας του `50, τουλάχιστον, όπως τις έβλεπαν, τις πίστευαν και τις "μετέφραζαν" σε επικοινωνιακό λόγο και εικόνα οι διαφημιστές και οι πελάτες τους.

Γιώτα Αγγελοπούλου

Γιώτα Αγγελοπούλου (Επιμέλεια)

H Γιώτα Αγγελοπούλου, γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε οικονoμικά, με μεταπτυχακές σπουδές στο marketing, αλλά από τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας της την κέρδισε ο χώρος της διαφήμισης. Εργάστηκε σε μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες ως κειμενογράφος και υπεύθυνη δημιουργικού. Έχει δημιουργήσει σημαντικές διαφημιστικές καμπάνιες για πολύ γνωστές ελληνικές και διεθνείς μάρκες, υπηρεσίες και εταιρείες. Από το 2003, συμμετέχει στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις και φεστιβάλ τηλεόρασης, licensing και merchandising ως concept maker εκπαιδευτικών παιχνιδιών και τηλεοπτικών formats με σημαντικές διακρίσεις και βραβεύσεις στα projects "Mythomachy" και "Odyssey". Το 2013, της ανατέθηκε η έρευνα και η επιμέλεια της ιστορίας του Πειραιά για την παρουσίαση του δήμου στις εκδηλώσεις της Μασσαλίας, Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2013. Τότε αποφάσισε να τολμήσει και να γράψει το πρώτο της βιβλίο, "Το Νησί Πέρα από την Ακτή", με θέμα τον Πειραιά του 19ου αιώνα και βασικό αφηγητή-ήρωα, του πρώτου μέρους του βιβλίου, τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τον "παραμυθά" των παιδικών της χρόνων. Συνεχίζει να εργάζεται ως κειμενογράφος και αρθρογράφος. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
96
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
0.485 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση