Δίδυμοι πύργοι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Δίδυμοι πύργοι

Ήμουν κι εγώ εκεί!

Παναγιώτης Ε. Ξενάκης

Το "Δίδυμοι πύργοι-Ήμουν κι εγώ εκεί!" είναι το πρώτο λογοτεχνικό-δημοσιογραφικό βιβλίο που παρουσιάζει την τραγωδία της 11 Σεπτεμβρίου εκ των έσω και γραμμένο ιδιότυπα, σε α` πρόσωπο, δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να βιώσει την τραγωδία της Νέας Υόρκης σα να ήταν εκεί. Ένα βιβλίο - κοριός στην ψυχή ενός τρομαγμένου αθώου ανθρώπου εγκλωβισμένου στους Δίδυμους Πύργους που εκτός από φωνές και θορύβους, μεταδίδει και συναισθήματα, σκέψεις και στιγμιαία αντίληψη.
Το ύφος είναι άλλοτε ωμό και άλλοτε άψογα λογοτεχνικό, η ένταση μεγάλη από τις πρώτες κιόλας σελίδες και οι περιγραφές "φλέγονται" και "καπνίζουν". Ταυτόχρονα, μέσω παραπομπών σε γκρίζα ράστερ, παρουσιάζεται μία τεράστια δημοσιογραφική έρευνα -που αφορά κυρίως τους Έλληνες- και συγκλονιστικές συνεντεύξεις όπως του μοναδικού ανθρώπου που είδε το δεύτερο αεροπλάνο να πέφτει πάνω του και σώθηκε ή του μοναδικού Έλληνα εγκλωβισμένου που βγήκε από τα συντρίμμια. Έτσι ο ρεαλισμός όπως και η συγκίνηση του αναγνώστη κορυφώνεται.
Το "Δίδυμοι πύργοι-Ήμουν κι εγώ εκεί!" καταγράφει ανατριχιαστικά τον εγκλωβισμό στους ψηλότερους ορόφους ανάμεσα σε φλόγες και γκρεμό αλλά και τον εγκλωβισμό στα θρυψαλιασμένα κουφάρια των Πύργων ανάμεσα στα ψυχικά αδιέξοδα των καιρών μας, ψάχνοντας πανικοβλημένο τη σωτηρία. Εξουσίες, μύθοι, ιστορία, θρησκεία, τρομοκρατία, ηθική, έρωτας τρικυμία, αυτοκτονία, θάνατος. Μα και φιλήδονες γόησσες στα ηλιόλουστα παζάρια της Ανατολής.

 

Παναγιώτης Ε. Ξενάκης

Παναγιώτης Ε. Ξενάκης (Συγγραφέας)

Βιογραφικό Ο Παναγιώτης Ξενάκης είναι δημοσιογράφος, υπεύθυνος του χιώτικου περιοδικού αφιερωμάτων "ΠολιΈνθετο". Ασχολείται με θέματα ερευνητικά, ιστορικά, τουριστικά, λαογραφικά (Παιδεία, Γιάννης Ψυχάρης, Ρουκετοπόλεμος του Βροντάδου, Σφαγή της Χίου, παραλίες της Χίου κ.α.). Έχει πάρει δύο φορές το Α΄ βραβείο Ποίησης στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς της Χ.Ο.Ν. υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1998 - 179 άτομα και 2000 - 148 άτομα). Άρθρα του και παρουσιάσεις της δουλειάς του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στις εφημερίδες "Απογευματινή", "Βραδυνή", "Εθνικός Κήρυκας Νέας Υόρκης", "Ελευθεροτυπία", "Espresso", "Καθημερινή", "Μακεδονία", "Νέα", "Τύπος της Κυριακής". Προσφάτως, μάλιστα, οικονομικό άρθρο του -πρόταση μετατροπής των ευρώ σε χαρτονομίσματα- έφτασε στο Ευρωκοινοβούλιο δια μέσω της Ευρωβουλευτού κας Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου. Έχει σπουδάσει επίσης μηχανικός του εμπορικού ναυτικού και μέσω αυτής της ιδιότητας έχει ταξιδέψει σε αρκετές χώρες του κόσμου. Τώρα ετοιμάζει το δικό του εκδοτικό οίκο και το "Δίδυμοι Πύργοι-Ήμουν κι εγώ εκεί!" αποτελεί το πρώτο του -και γερό- εκδοτικό βήμα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
260
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.625 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση