Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ένας μοναδικός δεσμός
(Το θεμέλιο για ένα παιδί ασφαλές και ανεξάρτητο)
Συγγραφείς:   Marshall Klaus, Phyllis Klaus, T. Kennel,


Ένας μοναδικός δεσμός
Οι σύγχρονες έρευνες δείχνουν πόσο πολύ οι πρώιμες εμπειρίες της ζωής σφραγίζουν την εξέλιξη και τη μελλοντική ευτυχία του ατόμου. Επιπλέον, έχει γίνει παγκόσμια και διεπιστημονικά αποδεκτό ότι η πρώτη φάση της ζωής του ανθρώπου είναι η πιο σημαντική για τη δημιουργία μιας υγιούς κοινωνίας.
Το βιβλίο αυτό συγκεντρώνει την κλινική εμπειρία, τις παρατηρήσεις και τα συμπεράσματα πολλών ετών έρευνας τριών κορυφαίων ερευνητών του κλάδου -των Μάρσαλ Κλάους, Τζον Κένελ και Φίλις Κλάους- που παρουσιάζουν την απαράμιλλη σχέση της μητέρας με το μωρό και προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις για τη θεμελίωση αυτής της τόσο σημαντικής και ουσιαστικής επαφής, χρήσιμες τόσο για τους νέους γονείς όσο και για εκείνους που φροντίζουν και στηρίζουν με τη δουλειά τους αυτή τη σχέση. Το σημαντικό αυτό έργο εξετάζει τις διάφορες καταστάσεις και πρακτικές που περιβάλλουν την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, το θηλασμό, τα πρόωρα μωρά και άλλες πτυχές του θέματος και διερευνά την επίδρασή τους στο μωρό και στη σχέση του με τη μητέρα, τονίζοντας ότι η βαθιά επαφή που εδραιώνεται σε αυτή την πρώιμη περίοδο αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί η ασφάλεια, η αυτονομία και η δημιουργικότητα του ατόμου.
Όπως λένε οι συγγραφείς, τα τελευταία χρόνια καταλαβαίνουμε περισσότερο το πώς οι γονείς αναπτύσσουν ορισμένες ιδιότητες που έχουν στόχο να βελτιώσουν και φροντίσουν τη νέα ζωή και πώς αυτές οι ιδιότητες διαμορφώνουν την εξέλιξη ενός παιδιού. Πιστεύουν ότι σε αυτή την εξέλιξη συμβάλλει μια διεργασία μέσω της οποίας οι γονείς σχηματίζουν δεσμό με τα παιδιά τους. Η διεργασία αυτή δεν είναι ένα μεμονωμένο συμβάν αλλά συμβαίνει σε ένα αδιάκοπο συνεχές εμπειριών, που ξεκινά από τη δική τους ανατροφή και περιλαμβάνει τα γεγονότα που περιβάλλουν την εγκυμοσύνη, τη γέννηση, τη μεταγεννητική περίοδο και τους αρχικούς μήνες της ζωής. Πιστεύουν επίσης ότι ορισμένου είδους περιβάλλοντα και ορισμένα είδη στήριξης μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς να σχηματίσουν αυτούς τους δεσμούς και να γαλουχήσουν τα παιδιά τους με επιτυχία. Πιστεύουν ότι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια του τοκετού, της γέννησης και της πρώτης μεταγεννητικής περιόδου που προσφέρει ηρεμία και συγκινησιακή στήριξη, μπορεί να αποτελέσει ένα μοντέλο φροντίδας το οποίο μπορεί να βοηθήσει μερικούς γονείς να επουλώσουν τη σχέση με τους δικούς τους γονείς. Σε όλους τους γονείς, μια τέτοιου είδους φροντίδα φέρνει μια εσωτερική αίσθηση ότι τους φροντίζουν, ότι είναι ασφαλείς και νιώθουν να επιβεβαιώνονται, μια εμπειρία που, με τη σειρά τους, μπορούν να προσφέρουν καλύτερα στο παιδί τους.
Το βιβλίο περιέχει αρκετές φωτογραφίες που απεικονίζουν το δεσμό και την τρυφερότητα που αναπτύσσεται μεταξύ γονιών και νεογέννητου και πλούσια βιβλιογραφία η οποία θα βοηθήσει τον επαγγελματία αναγνώστη να διευρύνει τις γνώσεις του/της στο χώρο της φροντίδας του ζεύγους γονείς/νεογέννητο.

21χ14 εκ., 272 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 155.646 3 (Εγκυμοσύνη), 155.646 3 (Μητέρες και παιδιά), 649.122 (Βρέφη - Φροντίδα και υγιεινή)
Άλλα πρόσωπα: Αναστασία Κυριακίδου (Επιμελητής) , Χαρούλα Καρατζά (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-86720-6-2
ISBN (10ψήφιο): 960-86720-6-6
Βάρος: 0.415 κιλά
Εκδότης: ΡΕΩ
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
15.87
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.12
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.