Τρεις ζωές
zoom in

Η Γερτρούδη Στάιν (1874-1946) υπήρξε από τους πιο γνήσιους νεωτεριστές που πειραματίστηκαν στην εξεύρεση καινούργιων τεχνοτροπιών. Οι αισθητικοί της προσανατολισμοί και αναζητήσεις επηρέασαν και ενέπνευσαν πολλούς συγγραφείς και ποιητές, από τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ και την Έντιθ Σίτουελ ως τον Τζακ Κέρουακ. Το πρώτο της βιβλίο, "Τρεις ζωές", που κυκλοφόρησε το 1909 και ασχολείται με τη ζωή τριών γυναικών της εργατικής τάξης, θεωρήθηκε ήδη ένα μικρό αριστούργημα. Το βιβλίο αυτό σφραγίζει την έναρξη μιας περιόδου τολμηρών αναζητήσεων στη μορφή και τη γλώσσα, που εδραίωσαν τη φήμη της ως πρωτοποριακής συγγραφέως.

Έλλη Έμκε

Έλλη Έμκε (Μεταφραστής)

Η Έλλη Έμκε γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε νομικά, έμαθε αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά, ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, τη μετάφραση και τη συγγραφή βιβλίων, ταξίδεψε αρκετά, κι αγάπησε πολύ τον αθλητισμό και την αρχαία Ελλάδα.


Gertrude Stein

Gertrude Stein (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1874 στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ από γονείς γερμανοεβραϊκής καταγωγής. Σπούδασε στο Χάρβαρντ όπου κατ΄ αρχάς παρακολούθησε σεμινάρια ψυχολογίας και ακολούθως για τέσσερα χρόνια ιατρική, την οποία εγκατέλειψε για να συναντήσει τον αδελφό της Λεό στην Ιταλία. Από το 1903 έζησε στο Παρίσι και άρχισε να αγοράζει με τον αδελφό της έργα των Σεζάν, Ρενουάρ, Ματίς, Μπρακ και Πικασό με τον οποίο συνδέθηκε πολύ στενά. Το διαμέρισμά της στη Rue de Flerus 27 έγινε θρυλικό ως τόπος συνάντησης των σημαντικότερων καλλιτεχνικών ρευμάτων. Το 1907 γνώρισε την Άλις Τόκλας και έζησε μαζί της σαράντα χρόνια περίπου. Το 1933 είχε την πρώτη μεγάλη επιτυχία με το έργο της "Αυτοβιογραφία της Άλις Τόκλας". Το 1934-35 ακολούθησε σειρά επιτυχών διαλέξεων στις ΗΠΑ. Το 1946 προσβλήθηκε από καρκίνο και πέθανε ύστερα από εγχείρηση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
247
Διαστάσεις:
25x15
Βάρος:
0.482 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση