Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η άμεση δημοκρατία στην Τηλέρια

Offer
Είναι λογική και συμβατή με τους φυσικούς και ηθικούς νόμους η κρατούσα αντίληψη ότι ο λαός πρέπει να έχει εξουσία, χωρίς όμως να την ασκεί άμεσα ο ίδιος; Ότι πρέπει να είναι αφέντης, χωρίς όμως να διαφεντεύει; Η σημερινή ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να ακυρώσει τις αιτίες αυτής της αντίληψης και να γίνει όχημα ορθολογικής συμμετοχής των πολιτών στην άσκηση της εξουσίας;
Μια απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα θα βρείτε στις σελίδες αυτού του βιβλίου.

"Το βιβλίο αυτό, που θα του ταίριαζε και ο τίτλος "Η ελπίδα στη χώρα της Τηλέρια", αποτελεί ουσιαστικά προέκταση του προηγούμενου βιβλίου του συγγραφέα με τίτλο "Η αναγέννηση της δημοκρατίας· το όραμα της άμεσης δημοκρατίας την εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας". Και τα δύο βιβλία έχουν ως κεντρικό στόχο να παρουσιάσουν και να τεκμηριώσουν την ιδέα πώς η νέα ψηφιακή τεχνολογία της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών μπορεί να γίνει εργαλείο που θα μετατρέψει τους παθητικούς "πολίτες του καναπέ" σε ενεργούς πολίτες. Σε μια εποχή που η νέα τεχνολογία έχει ουσιαστικά γίνει το μάτι και το αυτί του "μεγάλου αδελφού" προκαλώντας δικαιολογημένα αισθήματα τρόμου [...], το βιβλίο αυτό με το όραμα της ψηφιακής Πνύκας αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα".

Νίκος Αλεξανδρόπουλος
Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

"[...] θα συνυπογράψω τη βασική σημασία πολλών τηλερικών διαδικασιών υπό τον όρο ότι θα εισαχθεί σε όλα τα σχολεία μας μια ηθοπαιδευτική επανάσταση".

Θεοδόσης Τάσιος
Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ


Σημείωση: Πρόλογος: Νίκος Αλεξανδρόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

21χ14 εκ., 238 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Θεωρητικές Επιστήμες
Ονομασία υποσειράς: Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 321.4 (Δημοκρατία - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις), 384.55 (Τηλεόραση (Επικοινωνία)), 320 (Πολιτική και τεχνολογία)
ISBN: 978-960-16-1780-0
ISBN (10ψήφιο): 960-16-1780-9
Βάρος: 0.329 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
12.17
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.40
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κυριαζής, Δημοσθένης Δ.
Ο Δημοσθένης Κυριαζής γεννήθηκε το 1935 στην Πελασγία. Σπούδασε φυσική και ηλεκτρονικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στην Αγγλία σε ραδιοηλεκτρικά δίκτυα και στις Η.Π.Α. σε συστήματα δορυφορικών επικοινωνιών. Από το 1961 έως το 1993 εργάστηκε στον ΟΤΕ σε θέσεις Ανωτέρου και Ανωτάτου Τεχνικού Προσωπικού. Την τριετία 1990-93 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης του ΟΤΕ. Την περίοδο 1994-99 εργάσθηκε ως Σύμβουλος Τηλεπικοινωνιών στο ΥΠ.ΕΘ.Ο. και στην Ε.Ε.Τ.Τ. Διετέλεσε Πρόεδρος της μικτής (Ελλάδος-Ε.Ε.) Επιτροπής (J.S.C.) που μελέτησε τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν στις υποδομές και στους κανόνες λειτουργίας των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας, εν όψει της απελευθέρωσής τους. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και της Ομοσπονδίας Τηλεπικοινωνιακών Μηχανικών της Ε.Ε. (F.I.T.C.E.).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.