Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το κοινό λεξιλόγιο της ελληνικής και της τουρικής γλώσσας
(Κοινές ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη ζωή των δύο λαών)

Το κοινό λεξιλόγιο της ελληνικής και της τουρικής γλώσσας
Το "Κοινό λεξιλόγιο" απευθύνεται κυρίως σε όσους ασχολούνται με τη διδακτική της τουρκικής και της ελληνικής ως ξένης γλώσσας, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, συγγραφείς διδακτικού υλικού , ιδίως ερευνητές στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής γλωσσικής αγωγής, αλλά και σε όσους τυχόν θα το δουν σαν αντικείμενο της επιστημολογικής περιέργειας.

24χ17 εκ., 277 σελίδες
Δέσιμο: Δερματόδετο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 483 (Ελληνική γλώσσα, Νέα - Λεξικά), 494.353 (Τουρκική γλώσσα - Λεξικά)
ISBN: 978-960-343-750-5
ISBN (10ψήφιο): 960-343-750-6
Βάρος: 0.732 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
24.27
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.84
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Δημάση, Μαρία Γ.
Η Μαρία Δημάση γεννήθηκε στην Καλαμπάκα Τρικάλων. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, της ΣΕΛΔΕ Θεσσαλονίκης, της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και του Παιδαγ. Τμήματος Δημ. Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Παρακολούθησε ευδόκιμα τα μεταπτυχιακά μαθήματα του Χριστιανοπαιδαγωγικού Τομέα της Θεολογικής Σχολής στο διάστημα 1986-88, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος. Από το 1979 υπηρετεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Υπηρέτησε με απόσπαση στον τομέα Γλώσσας και Πολιτισμού του ΠΤΔΕ του ΑΠΘ και στο Τμήμα Νηπιαγωγών του ΔΠΘ. Δίδαξε ως ειδική επιστήμονας στο ΠΤΔΕ του ΔΠΘ. Διδάσκει στο 1ο και 2ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης από την ίδρυση τους μέχρι σήμερα, σε τμήματα του προγράμματος εξομοίωσης των πτυχίων των δασκάλων και στο πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης. Είναι σχολική σύμβουλος στη 10η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Βιβλία της που έχουν εκδοθεί: -Φωνές της ψυχής μου, ποιήματα, 1982 -Τα ελληνόγλωσσα αναγνωστικά του Δημοτικού Σχολείου της Κων/πολης και η εθνική και θρησκευτική ταυτότητα των Ελληνοπαίδων, 1996, Κυριακίδης -Αναζητώντας τη Λιατέρα, ποιήματα, 1997, εκδόσεις "Ανατολή". -Το παραμυθόσπιτο της Αλφαβήτας, 1997, εκδόσεις "Μαθητής". -Η Φιλογράμματα κι ο Φαγαλέξης, 2001, εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα". -Η διδασκαλία των πεζών και των ποιητικών κειμένων στο δημοτικό σχολείο, 2001, εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα".

Ειδικός επιστήμονας με γνωστικό αντικείμενο τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει συμμετάσχει στα ερευνητικά προγράμματα: "Το δίγλωσσο αναλυτικό πρόγραμμα στις τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου (ΠΡΕΝΕΔ), "Ο δημιουργός μοντέλων (Έργο Πηνελόπη, ΙΤΥ-ΥΠΕΠΘ), το πρόγραμμα "Εκπαίδευση Μουλσουμανόπαιδων 2000-2004" και η "Ανάπτυξη ενός τρίγλωσσου (ελληνικά-αγγλικά-τουρικά) ορολογικού λεξικού". Ήταν μέλος της ομάδας συγγραφής του βιβλίου "Διδακτική μέθοδος στο μειονοτικό σχολείο" (εκδόσεις Κώδικας)

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.