Κώδικας Da Vinci, η έρευνα
zoom in
14.20€ -24% 10.79€

Επί αιώνες η Καθολική Εκκλησία συγκάλυπτε μια συγκλονιστική αλήθεια σχετικά με τις απαρχές του χριστιανισμού: Ο Ιησούς και η Μαρία η Μαγδαληνή είχαν αποκτήσει παιδί. Αυτή είναι η θέση του μυθιστορήματος `Κώδικας Da Vinci`, που σημείωσε τεράστια εκδοτική επιτυχία παγκοσμίως. Για να στηρίξει αυτή την άποψη ο συγγραφέας του βιβλίου Νταν Μπράουν χρησιμοποιεί πλήθος συμβολικές, θρησκευτικές, καλλιτεχνικές και ιστορικές αναφορές, που «ακούγονται» αληθινές. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; Στο ερώτημα αυτό απαντά η ιστορική έρευνα που κρατάτε στα χέρια σας, την οποία διεξήγαγαν με πάθος μια δημοσιογράφος και ένας θρησκειολόγος, αφού επισκέφθηκαν και τους τόπους όπου εκτυλίσσεται η υπόθεση του μυθιστορήματος, οι οποίοι στην πλειονότητά τους βρίσκονται στη Γαλλία. Με αυστηρά κριτήρια, με ακρίβεια και συστηματικότητα, αλλά και με χιούμορ η Μαρί-Φρανς Ετσεγκουά και ο Φρεντερίκ Λενουάρ έκαναν μία «έρευνα μέσα στην έρευνα». Ξαναβρήκαν τους κρυμμένους πρωταγωνιστές αυτής της απίστευτης ιστορίας και έφεραν στο φως τις αληθινές πηγές του `Κώδικα Da Vinci`, που αποδεικνύουν ότι ενίοτε η πραγματικότητα ξεπερνά τη μυθοπλασία.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κρίστυ Κουνινιώτη (Μεταφραστής)


Frederic Lenoir

Frederic Lenoir (Συγγραφέας)

Ο Φρεντερίκ Λενουάρ γεννήθηκε το 1962 στη Μαδαγασκάρη. Είναι πανεπιστημιακός, κοινωνιολόγος, φιλόσοφος και ιστορικός της θεολογίας. Τακτικός συνεργάτης των περιοδικών L΄ Express και Psychologies καθώς και διευθυντής του διμηνιαίου Le Monde des religions, έχει γράψει πολλές μελέτες και άρθρα. Ασχολείται με την έρευνα και τη συγγραφή βιβλίων σχετικών με τα τρία πάθη του: το περιβάλλον, την πνευματικότητα και τη θρησκεία. Έχει γράψει πολλά δοκίμια και μυθιστορήματα. Επί δεκαπέντε χρόνια συγκέντρωνε υλικό και συνέτασσε το εντελώς πρωτότυπο μυθιστόρημά του ("Η Προφητεία της Σελήνης"), το οποίο, εκτός από την κατάσταση της Μεσογείου του 16ου αι., καταγίνεται και με τις θεολογικές και φιλοσοφικές διαμάχες της ταραγμένης αυτής περιόδου. Το 2004 έγραψε με τη Violette Cabesos το ιστορικό θρίλερ "La Promesse de l΄ ange", το οποίο βραβεύτηκε με το Prix des maisons de la presse. Συνολικά οι πωλήσεις των έργων του έχουν ξεπεράσει τα 2.000.000 αντίτυπα σε 25 χώρες., ενώ έχει μεταφραστεί σε περίπου 20 γλώσσες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Marie - France Etchegoin (Συγγραφέας)

H Mαρί-Φρανς Eτσεγκουάν είναι καταξιωμένη ρεπόρτερ του Nouvel Observateur, υπεύθυνη του τομέα ερευνών και ειδική στις υποθέσεις εγκληματικών ενεργειών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
276
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.439 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση