Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οικονομικό management ξενοδοχειακών επιχειρήσεων
Συγγραφέας:   Μάριος Σωτηριάδης


Οικονομικό management ξενοδοχειακών επιχειρήσεων
Η παρούσα έκδοση αποτελεί ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο βιβλίο, στο οποίο αναλύονται τα ζητήματα του "Οικονομικού management των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων".
Η παρουσίαση και ανάλυση των θεμάτων πραγματοποιείται με τη βοήθεια παραδειγμάτων από την επιχειρηματική πραγματικότητα, τα οποία βασίζονται σε εμπειρίες του συγγραφέα. Προσεγγίζονται, μεταξύ άλλων, θέματα όπως:
-η τεχνική ανάλυσης αριθμοδεικτών
-ο λειτουργικός προϋπολογισμός
-οι μέθοδοι κοστολόγησης
-ο επιμερισμός του πακέτου υπηρεσιών
-οι μέθοδοι τιμολόγησης ξενοδοχειακών υπηρεσιών
-η ανάλυση νεκρού σημείου και το yield management
-το επιχειρηματικό πλάνο (business plan)
-οι μέθοδοι αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων
-η εξαγορά και ενοικίαση ξενοδοχειακής μονάδας
-οι οικονομικές πτυχές του συστήματος χρονομεριστικής μίσθωσης, καθώς επίσης και ορισμένων ειδικών ξενοδοχειακών υπηρεσιών, όπως η animation και τα θαλάσσια σπορ. [...]

24χ17 εκ., 222 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 647.940 68 (Ξενοδοχεία - Διοίκηση και οργάνωση)
ISBN: 978-960-7860-50-7
ISBN (10ψήφιο): 960-7860-50-0
Βάρος: 0.473 κιλά
Εκδότης: Προπομπός
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
15.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Μάριος Σωτηριάδης γεννήθηκε στην Πάφο της Κύπρου. Πραγματοποίησε όλες τις σπουδές του στη Γαλλία, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (πτυχίο Matrise) στο Πανεπιστήμιο Jean Moulin-Lyon ΙΙΙ και στη συνέχεια παρακολούθησε και απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών D.E.S.S. (Diplome d΄Etudes Superieures Specialisees) στη Διοίκηση Ξενοδοχείων και Τουριστικό Σχεδιασμό από το Πανεπιστήμιο Nice-Sophia Antipolis. Έχει εργαστεί ως Β. Διευθυντής σε ξενοδοχειακή επιχείρηση, υπάλληλος στον ΕΟΤ και από το 1989 είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης. Έχει διατελέσει σύμβουλος τουριστικών επιχειρήσεων, διευθυντής πρακτορείου ταξιδιών, διευθυντής του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης και συνεργάτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης. Από το 1991 έως το 2000 ήταν σύμβουλος τουριστικών επιχειρήσεων σε θέματα οργάνωσης και μάρκετινγκ. Κατά το χρονικό διάστημα 1996-1998 είχε την ιδιότητα του συμβούλου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου σε θέματα τουριστικού σχεδιασμού και μάρκετινγκ. Είναι επίσης συνεργάτης του Οργανισμού Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης. Έχει συμμετάσχει ή εκπόνησε εξ΄ ολοκλήρου μελέτες σκοπιμότητας και επιχειρηματικά πλάνα για τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία, ως επίσης μελέτες marketing. Έχει συγγράψει τα βιβλία "Τουριστική Πολιτική", εκδόσεις ΤΕΙ Κρήτης, 1994 και "Οικονομική Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων", εκδόσεις Προπομπός, 1999. Είναι καθηγητής - σύμβουλος (μέλος Σ.Ε.Π.) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών "Διοίκηση Τουρισμού και Τουριστικών Επιχειρήσεων".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.