Ματωμένα χρόνια
zoom in

Οι σημερινές διηγήσεις μου, με τις οποίες φίλοι αναγνώστες θα γίνεται κοινωνοί, είναι κομμάτια ζωής από το πρόσφατο χθες. Αλήθειες που πονάνε, που προβληματίζουν κι ίσως φρονηματίζουν.
Η καταγραφή δεν απέβλεψε σε ιδιοτέλεια και δεν εξυπηρετεί στην ουσία καμία ιδεοπολιτική σκοπιμότητα. Είναι φωνή διαμαρτυρίας, είναι φωνή καθήκοντος και είναι κραυγή αγωνίας και ελπίδας για μια άλλη, καλύτερη ζωή. Μια ζωή περισσότερο ανθρώπινη, πιο αλτρουιστική και περισσότερο συναινετική και εξωδογματική.
Μέσα από τα κείμενα θα διακρίνεται το διαχρονικό Έλληνα όλων των εποχών. Τον Έλληνα που μας πληγώνει αλλά και μας κάνει υπερήφανους. Τον ανθρώπινο και καταστροφικό Έλληνα, τον τολμηρό και ηρωικό και τον εξωπραγματικό. [...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Τηλέμαχος Τσελεπίδης

Τηλέμαχος Τσελεπίδης (Συγγραφέας)

Ο Τηλέμαχος Τσελεπίδης, ποιητής, χρονογράφος και διηγηματογράφος, γεννήθηκε και ζει στο Σιδηρόνερο και τη Δράμα. Σπούδασε οικονομικά στη Βιομηχανική Θεσσαλονίκης και σταδιοδρόμησε ως τραπεζικός υπάλληλος. Μεγάλωσε σε οικοτροφείο και απασχολήθηκε με πληθώρα επαγγελμάτων. Φιλομαθής και ανήσυχο πνεύμα, ευαίσθητος δέκτης κοινωνικών μηνυμάτων, γράφει και δημοσιογραφεί αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το οικονομικό γυμνάσιο, συνεργάζεται με εφημερίδες και περιοδικά εντός και εκτός της Δράμας και συμμετείχε με έργα του σε πολλές πανελλαδικές ανθολογίες ποίησης και διηγήματος, εκ των οποίων η μια στα ελληνικά και τα ιταλικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Μυλωνάς (Εικονογράφος)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
171
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.447 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση