Είμαι ερωτευμένος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Είμαι ερωτευμένος

Μυθιστόρημα

Nicholas Sparks

Κάθομαι δίπλα στο παράθυρο, νοτισμένο από την ανάσα του πρώτου έρωτα, και παρακολουθώ την κλεψύδρα της ζωής μου. Μετρώ τους κόκκους του χρόνου· κάθε κόκκος και μια ανάμνηση. . . Καλοκαίρι του 1932. Οι ακτίνες του ήλιου περνούν μέσα από τις πανύψηλες βελανιδιές του δάσους. Είσαι μικρή και διάφανη· το σώμα σου ζωγραφίζεται στα νερά του ποταμού. Είσαι δική μου. Φθινόπωρο. Σαν ένα πορτοκαλοκόκκινο φύλλο, στροβιλίζεσαι στον άνεμο και χάνεσαι. Η αγάπη μας δεν τόλμησε να πολεμήσει όρια και συμβατικότητες. Δεν ήμουν αντάξιός σου. Νιώθω προδομένος. . . 1942. Όλος ο κόσμος ζει τον εφιάλτη του πολέμου. Βλέπω τους φίλους μου να πεθαίνουν, κι εγώ στο πλάι τους, ζωντανός, να τους θάβω μακριά από τα σπίτια τους. Μέσα στον όλεθρο, η μορφή σου γίνεται πνοή και ανασαίνω. Σου γράφω κάθε μέρα. Μου λείπεις αφάνταστα. . . Τέσσερα χρόνια μετά. Ανοίγω την παλιά ξύλινη πόρτα στη βεράντα του αγαπημένου μου σπιτιού. Φυλακίζω τα όνειρά μου μες τους τέσσερις τοίχους και κρύβω στις γωνιές τους τα μυστικά μου. Σ` αναζητώ. . . Τρεις εβδομάδες πριν από το γάμο σου. Τα χρώματα του δειλινού τυλίγουν τον ορίζοντα. Ξεχωρίζω τη μορφή σου. Αναγνωρίζω όλα τα σημάδια, λησμονημένα από τον καιρό. Είσαι έτοιμη να κυριεύσεις τη ζωή μου. Τα μάτια σου διαβάζουν την καρδιά μου. Είσαι δική μου. Ξανά. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Nicholas Sparks

Nicholas Sparks (Συγγραφέας)

Ο Nicholas Sparks είναι ο συγγραφέας των "The notebook", "Μessage in a bottle" και "A walk to remember", που μπήκαν όλα στη λίστα των μπεστ σέλερ των New York Times, μεταφράστηκαν σε περισσότερες από 50 γλώσσες και έγιναν κινηματογραφικές ταινίες. Ζει στη Βόρεια Καρολίνα με τη γυναίκα του και τους τρεις γιους του. Θεωρείται αριστοτέχνης στις "ιστορίες αγάπης στις οποίες παίζει πάντα τον καθοριστικό ρόλο".


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Θ. Παξινού

Μαρία Θ. Παξινού (Μεταφραστής)

Η Μαρία Παξινού γεννήθηκε στην Ιθάκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες. Εργάστηκε σαν βοηθός διευθυντού εκδόσεων της Πάπυρος Πρες (1974-75), σαν αρχισυντάκτρια του περιοδικού SORED της Λένας Ντέρου (1976-78), σαν διευθύντρια του περιοδικού Έπιπλο και φως-Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση (1978-1981) και σαν υπεύθυνη καλλιτεχνικού στην εφημερίδα Εγνατία (1981). Ακόμα εργάστηκε στη διεύθυνση προγραμματισμού στην εκδοτική εταιρεία Διαχρονική, ιδιοκτησίας του Παύλου Μπακογιάννη, σαν διευθύντρια τής εταιρείας Network Media, όπου εμπνεύστηκε και εξέδωσε το περιοδικό Βιβλίο και Media, και επίσης σαν σύμβουλος επικοινωνίας του Υπουργού Παιδείας Βασίλη Κοντογιαννόπουλου, στην Κυβέρνηση Τζανετάκη. Από το 1974 ασχολείται με το ραδιόφωνο (Αʼ, Βʼ, Γʼ Πρόγραμμα Κρατικής Ραδιοφωνίας και κατόπιν Antenna) και το 1979 ξεκινά να γράφει σενάρια για την τηλεόραση, ενώ παράλληλα ασχολείται με τη μετάφραση λογοτεχνικών και θεατρικών έργων από τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά. Το 1992 περνά και στον τομέα της παραγωγής, ιδρύοντας μαζί με την αδερφή της, Ελένη Παξινού και την Αμαλία Σκέπερς, τη Blue Moon Media Partners-Σύμβουλοι Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας ΕΠΕ, που ανέλαβε την παραγωγή του 80% και πλέον του ελληνικού προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού SEVEN-X στο διάστημα 1992-93. Από τον Ιούνιο του 2004 εργάζεται στην Υπηρεσία Ενημέρωσης Αγροτικού πληθυσμού του Υπουργείου Γεωργίας, κάνοντας ραδιόφωνο και τηλεόραση (εκπομπές που μεταδίδονται στα κρατικά κανάλια και σε δίκτυο από 35-40 τοπικά κανάλια της ελληνικής επαρχίας). Ακόμα είναι αρχισυντάκτρια στην ωριαία τηλεοπτική εκπομπή Γη της ευφορίας, σε σκηνοθεσία Ακη Δημογέροντα (2005). Είναι μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος από το 1996 και της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.

Ελένη Θ. Παξινού

Ελένη Θ. Παξινού (Μεταφραστής)

Η Ελένη Παξινού γεννήθηκε στην Ιθάκη. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Saint George Commercial College. Από το 1974 ασχολείται με το ραδιόφωνο (Aʼ, Βʼ, Γʼ Πρόγραμμα Κρατικής Ραδιοφωνίας και κατόπιν Antenna) και το 1979 ξεκινά να γράφει σενάρια για την τηλεόραση, ενώ παράλληλα ασχολείται με τη μετάφραση λογοτεχνικών και θεατρικών έργων από τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά. Το 1992 περνά και στον τομέα της παραγωγής, ιδρύοντας μαζί με την αδερφή της, Μαρία Παξινού και την Αμαλία Σκέπερς, τη Blue Moon Media Partners-Σύμβουλοι Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας ΕΠΕ, που ανέλαβε την παραγωγή του 80% και πλέον του ελληνικού προγράμματος τού τηλεοπτικού σταθμού SEVEN-X στο διάστημα 1992-93. Από τον Ιούνιο του 2004 εργάζεται στην Υπηρεσία Ενημέρωσης Αγροτικού πληθυσμού του Υπουργείου Γεωργίας, κάνοντας ραδιόφωνο και τηλεόραση (εκπομπές που μεταδίδονται στα κρατικά κανάλια και σε δίκτυο από 35-40 τοπικά κανάλια της ελληνικής επαρχίας). Είναι μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος από το 1996 και της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
228
Διαστάσεις:
20x14
Βάρος:
0.29 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση