Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εγχειρίδιο συμπληρωματικής και εναλλακτικής θεραπευτικής
(Διδακτική ανάλυση του περιεχομένου της σύμφωνα με την σύγχρονη επιστημονική γνώση)
Συγγραφέας:   Τάσος Α. Βαρθολομαίος


Εγχειρίδιο συμπληρωματικής και εναλλακτικής θεραπευτικής
Η Συμπληρωματική και Εναλλακτική Θεραπευτική (ΣΕΘ) κατακτά όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον, τον σεβασμό και την καταξίωση στην Διεθνή Επιστημονική Κοινότητα και τους Θεσμικούς Φορείς Υγείας. ΄Ηδη στην Ευρωπαική ΄Ενωση υπάρχουν τα σχετικά Ψηφίσματα και Αποφάσεις για ένταξή της στην Κρατική Φροντίδα Υγείας και την διδασκαλία της στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στο χώρο της Υγείας. Η εποχή της μυθοποίησης ή και περιθωριοποίησής της ανήκει πλέον στο ιστορικό παρελθόν, μια και αναγνωρίζονται τα δικαιώματα συμμετοχής της στο σύγχρονο γίγνεσθαι της Υγείας, σύμφωνα βέβαια με την αντικειμενικότητα των δεδομένων της και την συμμόρφωση της πρακτικής της με τους κανόνες επιστημονικότητας, ασφάλειας και δεοντολογίας αλλά και του θεσμικού και ρυθμιστικού πλαισίου που ισχύει σήμερα στην Ευρωπαική ΄Ενωση. Οι Συμπληρωματικές και Εναλλακτικές Θεραπευτικές (ΣΕΘ) που περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο, περίπου πενήντα, καλύπτουν την μεγαλύτερη δυνατή έκταση εφαρμογών στο πεδίο. Ιδιαίτερη φροντίδα δόθηκε στην συναρμολόγηση των δεδομένων, όπου αυτό φαίνεται ορθό επιστημονικά αλλά και εφικτό, διαφορετικών μορφών ΣΕΘ, ώστε να φανερώνεται ο βαθύτερος εσωτερικός επιστημονικός συνειρμός μεταξύ τους αλλά και με την Συμβατική Ιατρική, από την οποία ασφαλώς δεν είναι διόλου ξεκομμένες. Αυτό φαίνεται πολύ καλύτερα όταν ανατρέξει κανείς όχι μόνον σε εξειδικευμένα συγγράμματα των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, αλλά πολύ περισσότερο στην Ιστορία της Φιλοσοφίας της Θεραπευτικής, όπου είναι λιγότερο ή περισσότερο ευδιάκριτο το συνεκτικό στοιχείο ακόμη και ανάμεσα σε επιφανειακά ετερόκλητες βιοθεωρητικές προσεγγίσεις. Η έκταση που αφιερώνεται σε κάθε μορφή ΣΕΘ δεν είναι ανάλογη του ειδικού επιστημονικού της βάρους αλλά της δυνατότητας που παρουσιάζει να προσφέρει γνωστικό υλικό αφομοιώσιμο από όλες τις άλλες. Ακολουθείται και εδώ, δηλαδή, η προτεραιότητα του ΄Ολου έναντι του Μέρους. ΄Ετσι, η κάθε μορφή ΣΕΘ σε αυτό το βιβλίο δεν θα πρέπει να ιδωθεί σαν μια οντότητα απομονωμένη και ξένη από τις άλλες, αλλά σαν μια μονάδα που πρέπει και μπορεί να δώσει μεγαλύτερη λειτουργικότητα στις άλλες με την δική της "επιστημονική διαφοροποίηση".

24χ17 εκ., 229 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 615.8 (Θεραπείες)
ISBN: 978-960-430-266-6
ISBN (10ψήφιο): 960-430-266-3
Βάρος: 0.491 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
30.57
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.51
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Τάσος Βαρθολομαίος είναι διδάκτωρ ιατρικής, ειδικευμένος στη Γεν. Παθολογία και Παθ. Ανατομική και μετεκπαιδευμένος στην Ιατρική Φυσιολογία, την Ιατρική Ομοιοπαθητική, τη Φυτοθεραπεία και την Ομοτοξικολογία. Διετέλεσε πολλά χρόνια Δ/ντής ή Αν. Δ/ντής Τμημάτων Γεν. Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομικής Νοσοκομείων του ΙΚΑ και του ΕΣΥ και Ερευνητής στην Πειραματική Φυσιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει άνω των 20 ετών διδακτική δραστηριότητα σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, με βαθμίδα μέχρι και του Καθηγητού, στα πεδία της Ιστολογίας - Εμβρυολογίας, Φυσιολογίας, Παθολογικής Ανατομικής και Ιστορίας της Ιατρικής. Μετεκπαιδεύτηκε στην Ιατρική Ομοιοπαθητική στη Μ. Βρετανία (δίπλωμα και μεταπτυχιακό) και είναι τακτικό μέλος της Homeopathic Medical Association και του Faculty of Homeopathy Μ. Βρετανίας, με τον επίσημα αναγνωρισμένο από το κράτος ανώτατο τίτλο ειδίκευσης MFHom στην Ιατρική Ομοιοπαθητική. Έχει βραβευθεί με το Α΄ Βραβείο Ειρήνης Μπαχά από την Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και είναι τακτικό μέλος της Μακεδονικής Εταιρείας Ομοιοθεραπευτικής. Στον χώρο της Ομοιοπαθητικής ανέπτυξε ιδιαίτερη δραστηριότητα στην κλινική Ομοιοπαθητική και την Ομοτοξικολογία, με προσανατολισμό στον συνδυασμό της Ομοιοπαθητικής με την Κλασική Γενική και Ειδική Παθολογία και την Κλασική Φαρμακολογία. Έχει πλούσιο διδακτικό έργο στην Ομοιοπαθητική, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.