Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι εκπαιδευτικές ανισότητες στις κοινωνίες του πρώην "υπαρκτού" σοσιαλισμού
(Ιδεολογία και πραγμάτωση στη Σοβιετική Ένωση)
Συγγραφέας:   Βασιλική Α. Φαράντου


Οι εκπαιδευτικές ανισότητες στις κοινωνίες του πρώην "υπαρκτού" σοσιαλισμού
Η σειρά "Καινοτομίες στην εκπαίδευση" αποβλέπει να συμβάλει στη σθεναρή περιχάραξη του εκπαιδευτικού έργου και της διδακτικής πράξης των υποψηφίων και των υπηρετούντων διδασκόντων με δημοσιεύσεις σχετικών με την πραγμάτωση καινοτόμων θεμάτων. Η σειρά απευθύνεται σε όσους εμπλέκονται με τα εκπαιδευτικά δρώμενα.
Η παρούσα μελέτη πραγματεύεται το θέμα της ύπαρξης των εκπαιδευτικών ανισοτήτων στις πρώην σοσιαλιστικές κοινωνίες, ένα θέμα αρκετά ενδιαφέρον, που όμως δεν έχει διερευνηθεί όσο θα έπρεπε. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε και το ερέθισμα για τη συγγραφή του παρόντος βιβλίου, το οποίο διαρθρώνεται ως εξής: Μετά τη σκιαγράφηση του ιστορικού και πολιτικού πλαισίου της περιόδου 1917-1991 στη Ρωσία αρχικά και στη Σοβιετική Ένωση μετέπειτα, εξετάζονται οι φάσεις της εκπαιδευτικής πολιτικής, η δομή του εκπαιδευτικού συστήματος και οι εκπαιδευτικές ανισότητες στη Σοβιετική Ένωση, τόσο από πρώην σοβιετικές όσο και από πρόσφατες δυτικές πηγές, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στην κοινωνικοποιητική λειτουργία της οικογένειας ως διαδικασία μεταβίβασης δεξιοτήτων και προσόντων σε οποιοδήποτε κοινωνικό σύστημα - καπιταλιστικό ή σοσιαλιστικό. Τα πορίσματα των ερευνών τεκμηριώνουν το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικές ανισότητες ήταν εξίσου μεγάλες και στις σοσιαλιστικές κοινωνίες, παρά την κατάργηση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής.

23χ15 εκ., 312 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Καινοτομίες στην Εκπαίδευση
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 379.2 (Εκπαιδευτική πολιτική), 370.47 (Εκπαίδευση - Ρωσία)
Άλλα πρόσωπα: Ελένη Ταρατόρη - Τσαλκατίδου (Υπεύθυνος Σειράς) , Δημήτρης Χ. Χατζηδήμου (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-343-758-1
ISBN (10ψήφιο): 960-343-758-1
Βάρος: 0.603 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
19.85
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.87
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Βασιλική Φαράντου είναι φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος του Τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., με ειδίκευση στη σχολική παιδαγωγική.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.