Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Φυτοπαθολογία
Συγγραφέας:   Ελευθέριος Κ. Τζάμος


Φυτοπαθολογία
Το ανά χείρας σύγγραμμα έχει ως αντικείμενο τις βασικές γνώσεις της Φυτοπαθολογίας. Αποτελεί επιστημονικό πόνημα περιγραφής και αναλύσεως εννοιών και αρχών της Φυτοπαθολογίας και εισαγωγικό κείμενο για τους φοιτητές των Γεωπονικών Πανεπιστημίων, τους Γεωπόνους, Βιολόγους, Τεχνολόγους Γεωπονίας και γενικώς για όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για τη Φυτοπαθολογία. Σκοπός του είναι να προσφέρει δυνατότητα ευχερούς προσβάσεως στην κλασική φυτοπαθολογική γνώση ως και πρώτης επαφής με το σύγχρονο επιστημονικό πεδίο της Φυτοπαθολογίας σε προπτυχιακό αλλά και σε εξειδικευμένο μεταπτυχιακό επίπεδο.

Περιλαμβάνει 14 κεφάλαια που πραγματεύονται, αναλόγως του αντικειμένου, με σχετική αυτοτέλεια, τις επιμέρους θεματικές ενότητες και γίνονται λεπτομερείς περιγραφές ή συνοπτικές αναφορές, αναλόγως της βαρύτητας των επιμέρους αντικειμένων, κυρίως σε γενικά αλλά και ειδικά θέματα Φυτοπαθολογίας. Επίσης, παρέχει ιστορικά στοιχεία και σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα σχετικώς με ένα γνωστικό αντικείμενο που συνεχώς εξελίσσεται. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού χρησιμοποιούνται σύγχρονες ή κλασικές βιβλιογραφικές αναφορές για την παρουσίαση του κειμένου ως και πρωτότυπες έγχρωμες διαφάνειες συμπτωμάτων ασθενών φυτών από προσωπική συλλογή του συγγραφέα για την κατανόηση και εμπέδωση εκ μέρους του αναγνώστη των περιγραφόμενων εννοιών. Ειδικά για τους φοιτητές ο συνδυασμός αυτός οδηγεί στην ευχερέστερη απομνημόνευση και συμβάλλει στην πληρέστερη εκμάθηση και εξοικείωση με το γνωστικό πεδίο. Περιλαμβάνονται επίσης σχέδια και ασπρόμαυρες φωτογραφίες οπτικού και ηλεκτρονικού μικροσκοπίου για την απεικόνιση των παθογόνων ως και σχήματα για την αναπαράσταση βιολογικών κύκλων. Αναπτύσσονται, τέλος, αντιπροσωπευτικές παρασιτικές ασθένειες των καλλιεργούμενων φυτών, ως προστάδιο στην Ειδική Φυτοπαθολογία και τη Διαγνωστική των Ασθενειών των Φυτών.

29χ21 εκ., 557 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 581.2 (Φυτοπαθολογία)
ISBN: 978-960-351-725-2
ISBN (10ψήφιο): 960-351-725-9
Βάρος: 1.783 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
61.15
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

55.04
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ελευθέριος Κ. Τζάμος γεννήθηκε στους Αγίους Πάντες Φιλιατών της Θεσπρωτίας και έζησε τα νεανικά του χρόνια στην Πρέβεζα. Είναι Πτυχιούχος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών (σήμερα Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) με ειδίκευση στη Φυτοπαθολογία. Εργάστηκε επί 17 έτη στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, μεταξύ των οποίων 3 έτη στο Imperial College of Science and Technology, London, England (απόκτηση διδακτορικού) και ένα έτος στο Lexington, University of Kentucky, USA (μεταδιδακτορικό). Εργάστηκε επίσης επί ένα εξάμηνο ως επισκέπτης καθηγητής στο USDA-ARS, Beltsville, Biocontrol Laboratory of Beltsville, Maryland, USA.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.