Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η παγκοσμιοποίηση χωρίς μάσκα
(Ο ιμπεριαλισμός στον 21ο αιώνα)
Συγγραφείς:   James Petras, Henry Veltmeyer,


Offer
"Η εντυπωσιακή αυτή μελέτη βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με τον τίτλο της. Με βάση μια προσεκτική εννοιολογική ανάλυση και πλούσιες εμπειρικές μαρτυρίες, οι συγγραφείς υποστηρίζουν με πειστικά επιχειρήματα ότι η ανώδυνη ρητορική της "παγκοσμιοποίησης", των "αγορών", της "δημοκρατίας" και άλλων ευχάριστων και φαινομενικά ουδέτερων όρων κρύβει πραγματικότητες που γίνονται πολύ περισσότερο κατανοητές μέσα στο πλαίσιο των ιμπεριαλισμού και της πάλης των τάξεων. Η ευρείας κλίμακας διεισδυτική έρευνα των συγγραφέων παρέχει πλήρη και βαθιά γνώση για τα βασικά δομικά στοιχεία των εξελισσόμενων μορφών κυριαρχίας και ελέγχου, το σκληρό ανθρώπινο κόστος και τη λαϊκή αντίσταση που γεννούν. Η μελέτη αυτή αποτελεί μια συμβολή ανεκτίμητης αξίας για εκείνους που ελπίζουν όχι μόνο να κατανοήσουν τον κόσμο αλλά να τον αλλάξουν ριζικά προς το καλύτερο".
(Noam Chomsky).
Στο βιβλίο αυτό οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι η "παγκοσμιοποίηση" δεν αποτελεί παρά μια νέα μορφή ιμπεριαλισμού. Το "αναπόφευκτο" της παγκοσμιοποίησης και η προσαρμογή ή η υποταγή των λαών όλου του κόσμου στον καπιταλισμό της ελεύθερης αγοράς εξαρτώνται, όπως αναφέρουν, από την ικανότητα των κυρίαρχων να υποτάσσουν τους λαούς στις επιταγές τους και να πείθουν ότι τα δικά τους συμφέροντα ταυτίζονται με αυτά των λαών. Ένα στοιχείο-κλειδί για την ερμηνεία της παγκοσμιοποίησης και την οργάνωση της αντίστασης ενάντια σ΄ αυτήν αποτελεί η κατανόηση ότι η παγκοσμιοποίηση επεκτείνεται όχι για να κάνει τον κόσμο καλύτερο και πιο δίκαιο, αλλά για να προωθήσει τα συμφέροντα εκείνων που ήδη απολαμβάνουν δύναμη και προνόμια.

23χ16 εκ., 245 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Κοινωνία και Πολιτική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 325.32 (Ιμπεριαλισμός), 303.482 (Παγκοσμιοποίηση)
Άλλα πρόσωπα: Όλγα Συκιώτη (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-88484-8-1
ISBN (10ψήφιο): 960-88484-8-2
Βάρος: 0.389 κιλά
Εκδότης: ΚΨΜ
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
17.60
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.14
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

O James Petras είναι ομότιμος καθηγητής κοινωνιολογίας στο State University της Νέας Υόρκης, Binghamton, και Επισκέπτης Καθηγητής Μελετών Διεθνούς Ανάπτυξης στο Saint Mary΄s University, Halifax, Nova Scotia, στον Καναδά. Έχει γράψει 36 βιβλία και περισσότερα από 300 επιστημονικά άρθρα πάνω στο ζήτημα της παγκόσμιας ανάπτυξης και της ανάπτυξης της Λατινικής Αμερικής.

O Henry Veltmeyer είναι Καθηγητής Κοινωνιολογίας και Μελετών Διεθνούς Ανάπτυξης στο Saint Mary΄s University στον Καναδά και Επισκέπτης Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο των Zacatecas στο Μεξικό. Έχει γράψει βιβλία για την καναδική πολιτική οικονομία και την ανάπτυξη της Λατινικής Αμερικής.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.