Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ασύμμετρες απειλές και ελεγχόμενα υλικά
(Ενημερωτικός οδηγός για τις υπηρεσίες αδειοδότησης και ελέγχου)

Ασύμμετρες απειλές και ελεγχόμενα υλικά
Ασύμμετρες ονομάζονται οι απειλές και οι κίνδυνοι που προέρχονται από τη δράση ακραίων εξτρεμιστικών ομάδων ή τρομοκρατικών οργανώσεων, καθώς επίσης και από την πολιτική χωρών που παρά τη διεθνή κατακραυγή αναπτύσσουν όπλα μαζικής καταστροφής, όπως είναι τα πυρηνικά, τα χημικά, τα βιολογικά, καθώς επίσης και πυραυλική τεχνολογία.
Ελεγχόμενα υλικά είναι αυτά που έχουν σχέση με τα συμβατικά όπλα, καθώς και με τα όπλα μαζικής καταστροφής (χημικά, βιολογικά, πυρηνικά) και τα υλικά που βοηθούν στην ανάπτυξη της πυραυλικής τεχνολογίας. Επίσης, θεωρούνται ελεγχόμενα υλικά αυτά της πολύ υψηλής τεχνολογίας, τα οποία είτε από μόνα τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν όπλα, είτε βοηθούν στη βελτίωση των συμβατικών όπλων, είτε βοηθούν στην ανάπτυξη όπλων μαζικής καταστροφής.
Hπαρούσα έκδοση είναι το αποτέλεσμα συλλογής και επεξεργασίας στοιχείων, για περίπου τέσσερα (4) χρόνια, στον τομέα διακίνησης των "Ελεγχόμενων Υλικών", τόσο Διεθνώς όσο και σε Εθνικό επίπεδο.
Ως αποτέλεσμα των διεθνών εξελίξεων στην προσπάθεια διαφύλαξης της παγκόσμιας Ασφάλειας και Ειρήνης, όπως για παράδειγμα της απόφασης UNSCR 1540 του ΟΗΕ, είναι η έναρξη προσπάθειας εκ μέρους της ΕΕ για την αναθεώρηση θεσμικών κειμένων και διαδικασιών σχετικών με την Πολιτική σε θέματα ελέγχου ευαίσθητων υλικών.

24χ17 εκ., 128 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 355.82 (Όπλα και οπλισμός)
Άλλα πρόσωπα: Ιωάννης Μ. Νομικός (Επιμελητής) , Αντωνία Δήμου (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-8094-15-4
ISBN (10ψήφιο): 960-8094-15-1
Βάρος: 0.323 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
30.57
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.21
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.