Ο κλειστός κύκλος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο κλειστός κύκλος

Μυθιστόρημα

Jonathan Coe

22.43€ -27% 16.37€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604350711

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Μυθιστόρημα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2005

  • Εκδότης

    Πόλις

Στον "Κλειστό κύκλο" εμφανίζονται ξανά οι έφηβοι ήρωες της "Λέσχης των τιποτένιων". Είναι όμως είκοσι χρόνια μεγαλύτεροι. Βρισκόμαστε στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, εποχή του Τόνυ Μπλαιρ, σε μια πολυπολιτισμική πλέον Βρετανία, πιστή σύμμαχο και συνοδοιπόρο των ΗΠΑ στις πολεμικές τους επιχειρήσεις. Η οικονομική ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας αντισταθμίζονται από την αυξανόμενη ανισότητα και τις ολοένα οξυνόμενες κοινωνικές και φυλετικές εντάσεις. Για μία ακόμη φορά, ο Τζόναθαν Κόου πλάθει εξαιρετικά ενδιαφέροντες ανθρώπινους χαρακτήρες, οι οποίοι παλεύουν να κατανοήσουν τα διαχρονικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον έρωτα, την αφοσίωση και την οικογένεια. Ο Κόου παρακολουθεί τις ερωτικές τους ιστορίες, τα πάθη και τις απογοητεύσεις τους, την εκπλήρωση ή τη διάψευση των προσδοκιών τους, μελετώντας παράλληλα με τη γνωστή του οξυδέρκεια την πορεία της βρετανικής κοινωνίας σ΄ έναν κόσμο που αλλάζει και σε μια εποχή όπου πολιτική και θέατρο έχουν γίνει σχεδόν ένα.
Jonathan Coe

Jonathan Coe (Συγγραφέας)

Ο Jonathan Coe γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ το 1961. Σπούδασε φιλολογία στο Trinity College του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ και είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Γουόρικ (αντικείμενο της διατριβής του αποτέλεσε το έργο του Henry Fielding, "Tom Jones"). Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Γουόρικ και εργάστηκε παράλληλα ως μουσικός, συνθέτοντας τζαζ, και ως δημοσιογράφος, διετελώντας τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας "The Guardian" και κριτικός κινηματογράφου του "New Statesman".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λύο Καλοβυρνάς

Λύο Καλοβυρνάς (Μεταφραστής)

Ο Λύο Καλοβυρνάς (1970) ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση και τη συμβουλευτική ψυχικής υγείας (ψυχοθεραπεία). Έχει μεταφράσει πάνω από 30 βιβλία αγγλικής και δανικής λογοτεχνίας, ενώ παράλληλα ασχολείται, ως εθελοντής, με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στον τομέα του ΗΙV/ΑIDS και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Είναι διευθυντής του περιοδικού 10% (www.tenpercent.gr), το οποίο ευαισθητοποιεί, μεταξύ άλλων, για τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και για το δικαίωμα στη διαφορά. Έργα του: "Πέφτω" (Οξύ, 2001), "Αστάρτη, οικογενειακή γεωγραφία" (Μεταίχμιο, 2003), "Θεϊκό συνταγολόγιο, συνταγές για να φτιάξετε τον δικό σας Θεό" (Περίπλους, 2005) και "Πλαθολόγιο λέξεων" (3η έκδοση, Intro Books 2006). Προσωπική ιστοσελίδα: www.lyo.gr.


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
570
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.716 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση