Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αντισεισμικός σχεδιασμός κτηρίων από τοιχοποιία

Offer
Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να παρουσιάσει, με συμπυκνωμένο αλλά εύληπτο τρόπο, όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον αντισεισμικό σχεδιασμό των κτηρίων από τοιχοποιία που έχουν κατασκευαστεί με παραδοσιακά δομικά συστήματα. Παρουσιάζονται οι βασικές αρχές του ελέγχου οριακής κατάστασης και δίνονται εξισώσεις για τον αντισεισμικό έλεγχο όλων των τύπων κατασκευών από τοιχοποιία (άοπλη, περισφιγμένη, και οπλισμένη) καθώς και των τοιχοπληρωμένων πλαισίων οπλισμένου σκυροδέματος. Αναπτύσσεται επίσης μια μέθοδος για τον αντισεισμικό έλεγχο, συμβατή με τις απαιτήσεις του πρόσφατου κανονισμού. Σε όλες τις περιπτώσεις χρησιμοποιούνται πειραματικά αποτελέσματα για να εξηγήσουν την προτεινόμενη μέθοδο και τις εξισώσεις.

24χ17 εκ., 300 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Innovation in Structures and Construction
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 620 (Μηχανική), 690 (Οικοδομική)
Άλλα πρόσωπα: Φυλλίτσα Β. Καραντώνη (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-209-714-4
ISBN (10ψήφιο): 960-209-714-0
Βάρος: 0.578 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
34.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

25.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Tomazevic, Miha
Ο Miha Tomazevic είναι ο διευθυντής του Slovenian National Building and Civil Engineering Institute. Είναι επίσης καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών και κατασκευών από τοιχοποιία στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Γεωδαισίας του Πανεπιστημίου της Λουμπλιάνα, Σλοβενία, όπου έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα το 1985. Η έρευνα του καθηγητή Tomazevic στις αντισεισμικές κατασκευές από τοιχοποιία, σημαντικό μέρος της οποίας αποτελεί η αποκατάσταση και η ανακαίνιση υπαρχόντων κτιρίων, τον έχει οδηγήσει στη δημοσίευση σχεδόν τριακοσίων τεχνικών άρθρων και αρκετών βιβλίων. Έχει διδάξει σε σειρά μαθημάτων και έχει δώσει σεμινάρια για τον αντισεισμικό σχεδιασμό κτιρίων από τοιχοποιία και στη Σλοβενία και στο εξωτερικό. Με βάση την εμπειρία που απέκτησε στη μείωση σεισμικών βλαβών στην πατρίδα του, έχει χρηματίσει σύμβουλος των κυβερνήσεων της Ιταλίας και Μεξικού καθώς και της UNIDO και της Διεθνούς Τράπεζας. Είναι μέλος της Σλοβένικης Ακαδημίας Μηχανικών και επίσης αρκετών εθνικών και διεθνών επαγγελματικών οργανισμών. Έχει λάβει αρκετά εθνικά βραβεία, μεταξύ των οποίων είναι το Βραβείο Ιδρύματος Boris Kidric και το Αργυρό Μετάλλιο της Πολιτικής Προστασίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.