Το ημερολόγιο μαγειρικής του Βαγγέλη Δρίσκα για το 2006
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το ημερολόγιο μαγειρικής του Βαγγέλη Δρίσκα για το 2006

Βαγγέλης Δρίσκας

Μάθετε για τα σχήματα των ζυμαρικών και με ποιες σάλτσες ταιριάζουν, πώς διαλέγουμε πεπόνια, πού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, πώς να απομακρύνουμε τη μυρωδιά του σκόρδου, πώς να μειώσουμε το αλάτι στο μαγείρεμα, πώς να φτιάξουμε το δικό μας παγωτό, τι να κάνουμε με τα ασπράδια και τους κρόκους που περίσσεψαν ή πώς να αξιοποιήσουμε το μπαγιάτικο ψωμί.
Μάθετε ακόμη για το χρόνο που χρειάζεται για να ψηθεί σωστά το κρέας, πώς να συντηρείτε τα τρόφιμα στο ψυγείο, τα βασικά για τα μαχαίρια της κουζίνας και τις επιφάνειες κοπής και ανακαλύψτε τα μικρά μυστικά της κατάψυξης.
Κάθε μήνα θα βρείτε δοκιμασμένες και γρήγορες συνταγές, από δροσερές σαλάτες και σάλτσες που ταιριάζουν με κρέας, ψάρι και λαχανικά, μέχρι τα πιο νόστιμα τσουρέκια για τα Χριστούγεννα, το τέλειο τηγανητό ή ψητό κοτόπουλο και το πιο απλό γλυκόξινο χοιρινό.
Όπως και να μαγειρεύετε, λίγο ή πολύ, απλές ή πιο πολύπλοκες συνταγές, υγιεινά ή λιγότερο... διαιτητικά, για έναν ή για όλη την οικογένεια, αυτό το ημερολόγιο θα σας δώσει γνώσεις, λύσεις και ιδέες στο καθημερινό σας μαγείρεμα.
Καλή χρονιά γεμάτη νοστιμιές!
(Β. Δ.)

Αντρέας Ευσταθίου (Φωτογράφος)


Βαγγέλης Δρίσκας

Βαγγέλης Δρίσκας (Συγγραφέας)

Ο Βαγγέλης Δρίσκας γεννήθηκε στην Κομοτηνή και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Τα τελευταία δεκαοχτώ χρόνια έχει συνεργαστεί ως σεφ και σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια, κυρίως της Αθήνας. Το μαγειρικό του στίγμα είναι η ελληνική δημιουργική κουζίνα. Από την τηλεοπτική σεζόν 2001-02 μαγειρεύει στην ελληνική τηλεόραση (καθημερινά στο "10-2", εκπομπή στην πρωινή ζώνη της ΕΤ1, ενώ συμμετείχε στην τηλεοπτική εκπομπή "Στην κουζίνα ολοταχώς" του Mega και συνεργάστηκε με τον ΑΝΤ1 σε εκπομπές μαγειρικής με τίτλο "Γεύση στο λεπτό"). Διδάσκει σε ιδιωτική σχολή Γαστρονομικής Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα παραδίδει σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με θέμα την ελληνική κουζίνα (παραδοσιακή και σύγχρονη), τις τεχνικές και τα υλικά μαγειρικής και τις εθνικές κουζίνες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Ημερολόγιο
Σελίδες:
314
Διαστάσεις:
18x17
Βάρος:
0.686 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση