Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σιδηρές κατασκευές
(Από λεπτομερείς διατομές ψυχρής διαμόφωσης)
Συγγραφείς:   Ιωάννης Κ. Βάγιας, Dab Dubina,


Offer
H ανάγκη επίτευξης ποιοτικών, γρήγορων, και οικονομικών κατασκευών, σε θέση να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις ασφαλείας, λειτουργικότητας και αντοχής στο χρόνο οδήγησε στην όλο και μεγαλύτερη χρήση λεπτότοιχων δομικών στοιχείων από χαλύβδινες διατομές ψυχρής διαμόρφωσης, με δυνατότητα εφαρμογής τόσο ως μεμονωμένα στοιχεία όσο και ως ολοκληρωμένες κτιριακές λύσεις. Η χρήση τους συνδέεται με ειδικά προβλήματα σχεδιασμού, λόγω της αυξημένης ευαισθησίας τους έναντι φαινομένων αστάθειας.
Στο βιβλίο αυτό δίνονται πληροφορίες αναφορικά με τη μόρφωση και ανάλυση διαφόρων στοιχείων από λεπτότοιχες διατομές, όπως τεγίδων, μεταλλικών φύλλων επικαλύψεων, πανέλων σάντουιτς, αυλακωτών λαμαρινών και κασετών, αναλύονται δε οι συνδέσεις (κοχλίες, πιρτσίνια, εκπυρσοκροτούμενα βλήτρα, ροζέτες, σημειακές και συνεχείς συγκολλήσεις κ.λπ.), οι οποίες έχουν σημαντικές διαφορές από τις συνήθεις στις κατασκευές από χάλυβα. Επίσης παρουσιάζονται πέραν των κτιριακών έργων και διάφοροι άλλοι τύποι κατασκευών, όπως μεταλλικά σιλό με τοιχώματα από αυλακωτές λαμαρίνες, βιομηχανικά ράφια, δοκοί με αυλακωτούς κορμούς.
Με την ευκαιρία εξέτασης των διαφόρων τύπων κατασκευών δίνεται η ευκαιρία ανάπτυξης των μεθόδων σχεδιασμού και ελέγχου αντοχής, ευστάθειας και λειτουργικότητας γραμμικών στοιχείων, δίσκων, πλακών και κελυφών. Η ύλη συμπληρώνεται με εκτεταμένα παραδείγματα εφαρμογής.

24χ17 εκ., 638 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 624 (Κατασκευές)
ISBN: 978-960-209-730-4
ISBN (10ψήφιο): 960-209-730-2
Βάρος: 1.229 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
89.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

66.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Dab Dubina, καθηγητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου της Τιμισοάρας Ρουμανίας, είναι διπλωματούχος μηχανικός και Δρ. Μηχανικός του ίδιου Πολυτεχνείου.

Ο Γιάννης Βάγιας είναι διπλ. πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ και Δρ. μηχανικός του Πολυτεχνείου Braunschweig, Γερμανίας. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών του ΕΜΠ. Συμμετείχε στις επιτροπές σύνταξης του Ελληνικού Κανονισμού Σκυροδέματος και του Νέου Ελληνικού Αντισεισμικού Κανονισμού (ΝΕΑΚ). Εκπρόσωπος της Ελλάδας και μέλος επιτροπών σύνταξης στον Ευρωκώδικα 3, για τις σιδηρές κατασκευές, σύμβουλος μηχανικός ευρωπαϊκών και ελληνικών εταιρειών σε θέματα μεταλλικών και σύμμικτων κατασκευών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.