Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου
(Μια κοινωνιολογική προσέγγιση)

Οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου
Μια προσέγγιση του Δημοτικού Σχολείου και της λειτουργίας του στο εκπαιδευτικό μας σύστημα επικεντρώνεται μοιραία στο δάσκαλο.
Σε μια περίοδο μεταβατική, όπου στο Δημοτικό Σχολείο συνυπάρχει η ελληνοχριστιανική παράδοση με τα εκσυγχρονιστικά συστήματα -με την ίδια όμως ρευστότητα στόχων και μέσων που συναντάμε και στους άλλους τομείς κοινωνικής δράσης-, το βιβλίο αυτό, βασισμένο σε τεκμηριωμένη εμπειρική έρευνα και την ανάλυση των αφηγήσεων των δασκάλων, διερευνά τη συνειδητή ή ασυνείδητη διαδικασία με την οποία ο δάσκαλος πραγματοποιεί ή επιχειρεί να ακυρώσει την επιλεκτική λειτουργία του σχολείου.
Στο πρώτο μέρος του βιβλίου εξετάζεται η καθημερινή του δράση σε όλες τις παραμέτρους, όπως εκδηλώνεται προς τους μαθητές του, τους γονείς, τους προϊσταμένους του, τους συναδέλφους του.
Στο δεύτερο μέρος, αναλύεται πώς η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του 1984 αποκάλυψε στους δασκάλους την ανάγκη αναπροσδιορισμού της ταυτότητάς τους και της γνωστικής τους προπαρασκευής.
"Οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου" δείχνουν με τα ίδια τους τα λόγια μέσα από ποιες διαδικασίες οραματίζονται την λειτουργική τους ένταξη σ΄ ένα σχολείο του οποίου θα είναι οι ίδιοι συνειδητοί εκφραστές.

24χ17 εκ., 273 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.193 (Εκπαίδευση και κοινωνία), 372 (Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια)
ISBN: 978-960-17-0171-4
ISBN (10ψήφιο): 960-17-0171-0
Βάρος: 0.539 κιλά
Εκδότης: Ύψιλον
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.02
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Φανή Φολερού είναι κοινωνιολόγος της εκπαίδευσης. Η ερευνητική της δραστηριότητα επικεντρώνεται στην πολιτική διάσταση του σχολικού δεσμού. Το 1991 δημοσίευσε μαζί με την Αλεξάνδρα Φρειδερίκου το βιβλίο "Οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου: Μια κοινωνιολογική προσέγγιση", και το 2004 το βιβλίο "Τα κορίτσια παίζουν: Αναπαραστάσεις του φύλου στην αυλή του δημοτικού σχολείου". Επίσης, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε συλλογικούς τόμους και περιοδικά.

Η Αλεξάνδρα Φρειδερίκου γεννήθηκε στην Κέρκυρα και σπούδασε στην Ιταλία, την Ελλάδα και τη Γερμανία. Είναι κοινωνιολόγος της εκπαίδευσης. Από το 1980 ασχολείται με έρευνα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Με τη Φανή Φολερού έχει εκδώσει τα βιβλίο "Οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου" (Ύψιλον, 1991) και "Τα κορίτσια παίζουν" (Ελληνικά Γράμματα, 2004). Έχει δημοσιεύσει άρθρα για την εκπαίδευση σε ειδικά έντυπα και περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.