Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ορίζοντας τα θέματα
(Τα ΜΜΕ, οι πολιτικοί και το κοινό)
Συγγραφείς:   James W. Dearing, Everett M. Rogers,


Offer
Ο ορισμός της θεματολογίας συνίσταται στη σχέση και στον ανταγωνισμό, ανάμεσα στα ΜΜΕ, το κοινό και τις πολιτικές ελίτ προκειμένου να έλθουν στο φως της δημοσιότητας ορισμένα μόνο θέματα εις βάρος κάποιων άλλων. Πρόκειται για μια κατάσταση πολιτικής και κοινωνικής επιρροής που τείνει να αποκλείσει από τη δημόσια σφαίρα μια σειρά ζητημάτων τα οποία αποσιωπούνται. Η αναγόρευση ενός ζητήματος σε κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο προβάλλεται από τα μέσα ενημέρωσης, καθίσταται γνωστό στο κοινό και πιθανώς επιλαμβάνονται της λύσης του πολιτικοί και κυβερνώντες, εξαρτάται από το συσχετισμό δυνάμεων ανάμεσα σε ποικίλα πεδία κοινωνικής και πολιτικής δράσης (δημοσιογράφοι, διανοούμενοι, ομάδες συμφερόντων, συνδικάτα, εκδότες, πολιτικοί κλπ.). Πρόκειται δηλαδή για έναν τρόπο άσκησης εξουσίας που χαρακτηρίζει τις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες.

Σημείωση: Πρόλογος: Νίκος Δεμερτζής.

21χ14 εκ., 229 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Κοινωνία, Πολιτική και Μέσα Επικοινωνίας
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 302.23 (Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης), 303.38 (Κοινή γνώμη)
Άλλα πρόσωπα: Νίκος Δεμερτζής (Επιμελητής) , Παναγιώτης Τσιλιγιάννης (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-02-1908-1
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1908-7
Βάρος: 0.321 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
15.98
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.23
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο James W. Dearing είναι αναπληρωτής καθηγητής Επικοινωνίας στο Michigan State University και διευθυντής του Health and Risk Communication Center. Διδάσκει μαθήματα σχετικά με μοντέλα κοινωνικής μεταβολής, ερευνητικό σχεδιασμό, αξιολόγηση προγραμμάτων, θεωρία της μαζικής επικοινωνίας και τεχνολογία της πληροφορίας σε οργανισμούς. Διετέλεσε ερευνητικός υπεύθυνος σε έρευνες που χρηματοδοτήθηκαν από το U.S. National Science Foundation, την U.S. Environmental Protection Agency και την Agency for Health Care Policy and Research. Το 1994 ήταν επισκέπτης επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Michigan και τιμήθηκε από την U.S. Knowledge Utilization Society με το βραβείο Thomas J. Kiresuk για Διάκριση στην Επιστημονική Έρευνα. Έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία, μεταξύ των οποίων και το "Growing a Japanese City: Communication in Scientific Research" (1995).

O Everett M. Rogers ήταν καθηγητής και κατά το διάστημα 1993-1997 πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας στο University of New Mexico οπότε και διεύθυνε το διδακτορικό πρόγραμμα σπουδών για την διαπολιτισμική επικοινωνία. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια Iowa, Ohio, Michigan, Stanford και Southern California. O Rogers είναι γνωστός για το βιβλίο του "Diffusion of innovations", που έχει πραγματοποιήσει πέντε εκδόσεις. Δίδαξε και διεύθυνε έρευνες στη Γερμανία, το Εκουαντόρ, Γαλλία, Σιγκαπούρη, Κολομβία και την Ινδία. Το 1996 ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Ludwig-Maximilians University of Munich. Εκτός από τη διάδοση των τεχνολογικών καινοτομιών, ζήτημα με το οποίο το όνομά του είναι συνυφασμένο, και την ιστορία των επικοινωνιακών σπουδών, ο Rogers μελέτησε τον ορισμό της θεματολογίας για το AIDS στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, καθώς και για άλλα θέματα, όπως ο αλκοολισμός και η πολιτική υγείας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.