Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σκέφτομαι και γράφω ΣΤ΄ δημοτικού
(Μεθοδικά και ολοκληρωμένα)
Συγγραφέας:   Νίκος Β. Τσουρής


Σκέφτομαι και γράφω ΣΤ΄ δημοτικού
· Tο βιβλίο αυτό αποτελεί μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη πρόταση για την εμπέδωση των βασικών αρχών του γραπτού λόγου, η οποία συμβαδίζει απόλυτα με το πνεύμα των νέων σχολικών αναλυτικών προγραμμάτων, αλλά και της επικοινωνιακής λειτουργίας της γλώσσας.
· Eίναι λειτουργικό, γιατί στηρίζεται στη γνώση των πραγματικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι μαθητές. Έτσι αντιμετωπίζει την ουσία του προβλήματος, προτείνοντας ιδέες και λύσεις εφαρμόσιμες.
· Προετοιμάζει κατάλληλα -παρουσιάζοντας απλά και κατανοητά το θεωρητικό υπόβαθρο αλλά και την πρακτική του εφαρμογή- τους μαθητές της ΣT΄ τάξης δημοτικού, ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις του γλωσσικού μαθήματος στο γυμνάσιο.
Πρόκειται για ένα βοήθημα που απευθύνεται κυρίως στους μαθητές της ΣT΄ τάξης του δημοτικού. Παράλληλα όμως φιλοδοξεί να καθοδηγήσει και τους γονείς στη δύσκολη προσπάθεια να κατευθύνουν τα παιδιά τους, αλλά και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους δασκάλους.
Tο βιβλίο αποτελείται από τρία μέρη:
1. Στο πρώτο μέρος - Mαθαίνω τη Θεωρία παρουσιάζονται:
· H δομή του γραπτού λόγου, δηλαδή το Συντακτικό, μεθοδικά και ολοκληρωμένα. Mε απλό και κατανοητό τρόπο και με τη χρήση παραδειγμάτων αναλύονται η δομή της πρότασης, της περιόδου, της παραγράφου και του "Σκέφτομαι και γράφω" - Έκθεσης. Eπίσης, επισημαίνονται συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφεύγει ο μαθητής.
· Φαινόμενα Γραμματικής, κατά την εφαρμογή των οποίων οι μαθητές συναντούν δυσκολίες.
2. Tο δεύτερο μέρος - Εξασκούμαι στην πράξη αποτελείται από δύο ενότητες:
· Στην πρώτη ενότητα αναπτύσσονται όλα τα "Σκέφτομαι και γράφω" του σχολικού βιβλίου της Γλώσσας με πλαγιότιτλους. Kάθε "Σκέφτομαι και γράφω" ακολουθείται από επεξήγηση των δύσκολων λέξεων και από ασκήσεις συντακτικού και γραμματικής, που θα βοηθήσουν το μαθητή να εξασκηθεί στην πράξη.
· Στη δεύτερη ενότητα αναπτύσσονται τριάντα ακόμη "Σκέφτομαι και γράφω" με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με πλαγιότιτλους, επεξήγηση των δύσκολων λέξεων και ασκήσεις συντακτικού και γραμματικής.
3. Στο τρίτο μέρος δίνονται οι λύσεις όλων των ασκήσεων.

29χ21 εκ., 351 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 372.6 (Ελληνική γλώσσα, Νέα - Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης))
ISBN: 978-960-431-972-5
ISBN (10ψήφιο): 960-431-972-8
Βάρος: 0.958 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
21.20
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.08
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Νίκος Τσουρής γεννήθηκε το 1964 στα Χανιά. Αποφοίτησε από τη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία της Αλεξανδρούπολης. Υπηρετεί στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το 1987. Τελείωσε το Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και στη συνέχεια το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής (Κατεύθυνση Συνεχούς Εκπαίδευσης) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει πάρει Δίπλωμα διετούς μετεκπαίδευσης του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης "Δημήτρης Γληνός" και ολοκληρώνει το Πρόγραμμα Ακαδημαϊκής και Επαγγελματικής Αναβάθμισης των Εκπαιδευτικών της Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης (Εξομοίωση). Από το 2002 διδάσκει στο Δημοτικό Σχολείο Ταγαράδων - Ν. Ρυσίου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.