Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βασική θεωρία πλοίου
Συγγραφείς:   K. J. Rawson, E. C. Tupper,


Βασική θεωρία πλοίου
H "Βασική θεωρία πλοίου", από το 1968 που εκδόθηκε για πρώτη φορά, έχει καθιερωθεί ως πρότυπο εισαγωγικό κείμενο για τους σπουδαστές της ναυπηγικής. Οι δύο τόμοι του βιβλίου επιτυγχάνουν μια ισορροπία ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη, πραγματευόμενοι όλους τους παράγοντες της μελέτης και σχεδίασης πλοίου, από τα βασικά στοιχεία μέχρι την ολοκληρωμένη διαδικασία σχεδίασης.
Η τέταρτη έκδοση συνεχίζει να μελετά της θεμελιώδεις αρχές που διέπουν το πλοίο, καθιστώντας τους σπουδαστές ικανούς να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους μέσω των εξειδικευμένων κειμένων και επιστημονικών δημοσιεύσεων που παρατίθενται. Περιέχει επίσης ενημερωμένες βιβλιογραφικές αναφορές για εκείνους οι οποίοι εξασκούν το επάγγελμα του ναυπηγού, ενώ παράλληλα διατηρεί τις άμεσες αναφορές στη θεωρία που διέπει τη θέσπιση κανονισμών.
Ο 2ος τόμος αναπτύσσει περαιτέρω τις βασικές αρχές της γεωμετρίας και των κινήσεων του πλοίου οι οποίες καλύπτονται στον 1ο τόμο και σχολιάζει τη δυναμική συμπεριφορά, την υδροδυναμική, την ικανότητα ελιγμών και τη συμπεριφορά του πλοίου σε κυματισμούς. Ολοκληρώνεται με μια πραγμάτωση μελέτης και σχεδίασης καθώς και με την περιγραφή ειδικών τύπων πλοίων. Επίσης περιλαμβάνει υλικό για το περιβάλλον και την αμφίδρομη σχέση πλοίου-ανθρώπου, καθώς και την επίδραση στην ασφάλεια και τον έλεγχο της μόλυνσης του περιβάλλοντος.
[...]

24χ17 εκ., 412 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2
ISBN Set: 960-254-605-0
ISBN13 Set: 978-960-254-605-5
Ταξινόμιση DDC: 623.82 (Ναυπηγική)
Άλλα πρόσωπα: Συλλογικό έργο (Μεταφραστής) , Απόστολος Δ. Παπανικολάου (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-254-647-5
ISBN (10ψήφιο): 960-254-647-6
Βάρος: 0.675 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
21.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.96
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο K. J. Rawson, τελευταία καθηγητής σχεδίασης και τεχνολογίας του Brunel University, ήταν παλαιότερα ο επικεφαλής ναυπηγός στο Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας. Είναι επίτιμος αντιπρόεδρος του Royal Institution of Naval Architects.

Ο E. C. Tupper ο οποίος ήταν παλαιότερα αρχιμηχανικός και διευθυντής στο Τμήμα Κατασκευών του βρετανικού Admiralty Research Establishment, Teddington, διετέλεσε αντιπρόεδρος στο Royal Institution of Naval Architects και ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ίδιου οργανισμού την περίοδο 1992-94.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.