Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Παιδαγωγική μη λεκτική επικοινωνία
(Ο ρόλος της απτικής συμπεριφοράς στην προσχολική και πρωτοσχολική εκπαίδευση)

Παιδαγωγική μη λεκτική επικοινωνία
[...] Στο βιβλίο αυτό, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην απτική συμπεριφορά, η οποία αποτελεί μορφή της μη λεκτικής επικοινωνιακής ικανότητας, καθώς σχετίζεται με την αίσθηση της αφής. Κύριο μέλημα αποτελεί η πολύπλευρη ανάδειξη της σπουδαιότητας του παιδαγωγικού αγγίγματος ως δομικού στοιχείου της απτικής συμπεριφοράς στην εκπαίδευση. Ένα τέτοιο εγχείρημα δεν μπορεί παρά να υλοποιείται μέσα από τη θεωρητική θωράκιση της προσέγγισης των επικοινωνιακών διαδικασιών, όπως περιγράφονται στα πιο αξιόλογα θεωρητικά μοντέλα επικοινωνίας καθώς και στην αναλυτική παρουσίαση των μορφών πραγμάτωσης της μη λεκτικής επικοινωνίας στον άνθρωπο. Εξετάζονται, επίσης, οι παράγοντες επίδρασης στην ανάπτυξη των επικοινωνιακών δυνατοτήτων και διαπροσωπικών σχέσεων, κυρίως στο χώρο της προσχολικής και πρωτοσχολικής εκπαίδευσης, διακρίνοντας δύο άξονες: α) τον "άψυχο", στον οποίο περιλαμβάνονται οι υλικοτεχνικές υποδομές, το αναλυτικό πρόγραμμα και οι δραστηριότητες υλοποίησής του, και β) τον "έμψυχο", όπως εκδηλώνεται στην παιδαγωγική παρουσία των εκπαιδευτικών και στις επικοινωνιακές ικανότητες των παιδιών.
Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδαγωγούς, επικοινωνιολόγους, κοινωνικούς ψυχολόγους, σε όσους και όσες έχουν θέσει ως επαγγελματικό τους στόχο την αποτελεσματική προσφορά υπηρεσιών στον άνθρωπο, όπως π.χ. στο χώρο της υγείας, της επιχειρηματικότητας, της αισθητικής, του τουρισμού, της δημοσιογραφίας, του θεάματος, της διοίκησης και πολλών άλλων που δραστηριοποιούνται είτε στο δημοσιοϋπαλληλικό χώρο είτε στο χώρο των ελευθερίων επαγγελμάτων. Γενικότερα, εκτιμάται ότι μπορεί να αποβεί εξαιρετικά ωφέλιμο για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να βελτιώσει την επικοινωνιακή του ικανότητα.

24χ17 εκ., 301 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 153.69 (Επικοινωνία, Μη λεκτική)
ISBN: 978-960-6622-39-7
ISBN (10ψήφιο): 960-6622-39-8
Βάρος: 0.59 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
20.39
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Σταμάτης, Παναγιώτης Ι.
Ο Παναγιώτης Ι. Σταμάτης γεννήθηκε στη Ρόδο. Σπούδασε επιστήμες αγωγής στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης, στο Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στο Διδασκαλείο του, όπου ολοκλήρωσε το διετή κύκλο Μετεκπαίδευσης. Στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Έχει εκδώσει σε συνεργασία τρία βιβλία, δύο με θέμα τους λατρευτικούς τόπους στη Ρόδο και ένα με θέμα την ενημέρωση των γονέων, εστιάζοντας σε θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος. Έχει εκδώσει δύο ακόμη βιβλία, το πρώτο με θέμα την ιστορία της Ρόδου για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου, και το δεύτερο την ιστορία, τη λαογραφία και τα λεξιλογικά στοιχεία της Δαματριάς Ρόδου. Επίσης, έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία για ιστορικά-λαογραφικά και αξιόλογα παιδαγωγικά θέματα. Για το συγγραφικό του έργο έχει τιμηθεί τόσο από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και από κοινωνικούς φορείς. Υπηρετεί από το 1989 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ παράλληλα διδάσκει στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.