Διαφθορά και σκάνδαλα στη δημόσια διοίκηση και την πολιτική
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διαφθορά και σκάνδαλα στη δημόσια διοίκηση και την πολιτική

Συλλογικό έργο

36.10€ -27% 26.35€

Το φαινόμενο της διαφθοράς στη χώρα μας, για αρκετά χρόνια, βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης των σχέσεων κοινωνίας και πολιτικής. . . Σήμερα, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία αγωνιά για την ανησυχητική εξάπλωση της διαφθοράς και τις κατά καιρούς εξάρσεις της, που επισημαίνουν τον κίνδυνο της προϊούσας θεσμοποίησης του φαινομένου. . . Ο αναγνώστης αυτού του τόμου θα διαπιστώσει ότι η διαφθορά είναι φαινόμενο σύνθετο και περίπλοκο, με πολλές πτυχές, όπως όλα τα κοινωνικά φαινόμενα. . . Ανάγεται σε συλλογικές συμπεριφορές, αλλά και σε θεσμικές ή οργανωτικές ατέλειες. [. . .]


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

κ.ά. (Εισηγητής)


Γεώργιος Δ. Κοντογιώργης

Γεώργιος Δ. Κοντογιώργης (Εισηγητής)

Ο ομότιμος καθηγητής Γιώργος Κοντογιώργης γεννήθηκε το 1947 στο Νυδρί Λευκάδας. Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και πολιτική επιστήμη στο Παρίσι, όπου έγινε διδάκτορας (Doctorat d΄ Etat). Χρημάτισε πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας, επί πολλά χρόνια επισκέπτης καθηγητής του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών (IEP) του Παρισιού, τιτουλάριος της έδρας Francqui του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Ερευνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, εμπειρογνώμονας σε πανεπιστημιακά θέματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτικής Επιστήμης (EPSNET) καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σε πολλά ξένα πανεπιστήμια, ενώ έργα του έχουν δημοσιευθεί σε πολλές χώρες. Είναι μέλος του επιστημονικού συμβουλίου και καθηγητής στο Μάστερ Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Σιένας και αντεπιστέλλον μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας του Πολιτισμού της Πορτογαλίας.


Ιωάννης Σ. Βαβούρας (Εισηγητής)

Ο Ιωάννης Σ. Βαβούρας είναι Καθηγητής Οικονομικής Πολιτικής στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος και Πρύτανης του Πανεπιστημίου. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Leicester. Το δημοσιευμένο έργο του σε βιβλία, ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και τόμους, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των προβλημάτων οικονομικής πολιτικής.

Δημήτρης Σκιαδάς (Εισηγητής)


Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παντελής Σκλιάς

Παντελής Σκλιάς (Επιμέλεια)

Ο Παντελής Σκλιάς είναι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Sussex (UK) στο γνωστικό αντικείμενο της διεθνούς πολιτικής οικονομίας. Πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο Ελληνικό Κέντρο Πολιτικών Ερευνών του Παντείου Πανεπιστημίου, με υποτροφία του ΙΚΥ. Συνεργάζεται με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ως συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού και Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό). Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών και Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σχέσεων) καθώς επίσης και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης). Είναι επισκέπτης ερευνητής στο Κέντρο Μεταπτυχιακών Σπουδών για τον Πολιτισμό, την Ανάπτυξη και το Περιβάλλον του Πανεπιστημίου Sussex. Είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Ευρωπαϊκή Προοπτική, με σημαντική δραστηριότητα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών στις χώρες των Βαλκανίων (ΠΓΔΜ, Κόσοβο, Αλβανία, Σερβία), του Τρίτου Κόσμου (Ισημερινός, Κένυα, Μαλί, Τανζανία, Κοινοπολιτεία της Δομίνικα, Ινδία) και της πρώην ΕΣΣΔ. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνεται η μελέτη της διεθνούς πολιτικής οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης στις χώρες των Βαλκανίων, της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της πρώην ΕΣΣΔ και του Τρίτου Κόσμου.

Κλεομένης Σ. Κουτσούκης

Κλεομένης Σ. Κουτσούκης (Επιμέλεια)

Ο Κλεομένης Σ. Κουτσούκης είναι καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και διευθυντής του Κέντρου Πολιτικών Ερευνών. Από το 1986 διδάσκει μεταξύ άλλων το μάθημα της Μεθοδολογίας στην πολιτική και κοινωνική έρευνα (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας). Στις ερευνητικές του ενασχολήσεις, ιδιαίτερα στο χώρο της Συγκριτικής Πολιτικής, χρησιμοποιεί μεθόδους και τεχνικές της σύγχρονης πολιτικής ανάλυσης.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
759
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.908 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση