Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι αρχέγονες χριστιανικές ομολογίες πίστεως
Συγγραφέας:   Oscar Cullmann


Οι αρχέγονες χριστιανικές ομολογίες πίστεως
Ο Oscar Cullmann ενδελεχώς εξετάζει τις απαρχές και τις πρώτες αρχές των πρωτοχριστιανικών ομολογιών πίστεως. Η έρευνά του δεν επεκτείνεται στην παρουσίαση της ιστορίας της ανάπτυξης των μεταγενέστερων ομολογιών, δηλαδή εκείνων οι οποίες στις τυποποιημένες μορφές τους εξυπηρετούσαν ως κανόνες πίστεως τις ανάγκες και τις αναγκαιότητες των κοινοτήτων της αρχαίας Εκκλησίας. Τον απασχολεί ουσιαστικά η "προ-ιστορία" των "τύπων", των "συμβόλων" και των "ομολογιακών μορφών" έτσι όπως διαμορφώνονται και γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας από την αρχέγονη Εκκλησία, τόσο μέσα στην Καινή Διαθήκη, όσο και στους πρώτους Χριστιανούς Συγγραφείς και Πατέρες, όπως στον Κλήμεντα Αλαξενδρέα, στον Πολύκαρπο, στον Τερτυλλιανό, στον Ιγνάτιο Αντιοχείας, στον Ιουστίνο, τον Φιλόσοφο και Μάρτυρα, καθώς και σε άλλους.
Μεθοδολογικά ακολουθεί μια "οπισθόδρομη" πορεία, εξετάζοντας τα αρχέγονα λειτουργικά σχήματα και σημειώνοντας τα εσφαλμένα συμπεράσματα αυτής της πορείας. Τούτο τον εξαναγκάζει να εξετάσει λεπτομερώς και κατ΄ επανάληψη συγκεκριμένους Χριστολογικούς ύμνους, καθώς επίσης και συγκεκριμένες Χριστολογικές διατυπώσεις ομολογιών πίστεως, που ανευρίσκονται μέσα στην Καινή Διαθήκη.
(Από τον πρόλογο του μεταφραστή)

21χ14 εκ., 108 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 234.2 (Χριστιανική πίστη)
Άλλα πρόσωπα: Α. Π. Κουμάντος (Μεταφραστής) , Ανδρέας Μοράτος (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-8053-22-9
ISBN (10ψήφιο): 960-8053-22-6
Βάρος: 0.176 κιλά
Εκδότης: Άρτος Ζωής
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
11.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.79
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.