Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μάριος ο Επικούρειος
(Τα αισθήματα και οι ιδέες του)
Συγγραφέας:   Walter Pater


Offer
Ο "Μάριος ο επικούρειος", αγγλικό μυθιστόρημα του 1885, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί μυθιστορηματική βιογραφία. Ιστορεί το βίο ενός προσώπου το οποίο, δίχως να είναι κατ΄ ανάγκην ιστορικά υπαρκτό, τοποθετείται με φιλολογική ακρίβεια στη Ρώμη του 2ου μ.Χ. αιώνα. Η αφήγηση επικεντρώνεται στα αισθήματα και στις ιδέες του Μάριου ακολουθώντας την ενηλικίωση και εξέλιξή του σε χώρους και καταστάσεις όπου βρίσκουν το έδαφός τους τάσεις στοχασμού και ευαισθησίας, όπως εκείνες της επικούρειας και στωικής φιλοσοφίας αλλά και του αναφαινόμενου Χριστιανισμού. Η πνευματική πορεία του ήρωα στο πλαίσιο αυτό συνιστά το κύριο στοιχείο πλοκής του μυθιστορήματος -πλοκής στην οποία ο αφηγητής συνυφαίνει φιλοσοφικά και λογοτεχνικά κείμενα ποικίλων παραδόσεων της ελληνικής και λατινικής γλώσσας αλλά και των νεώτερων χρόνων. Εδώ βρίσκεται και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του εγχειρήματος: πως ο συγκερασμός γεγονότων, κειμένων και γλωσσών σχηματίζει τη μορφή ενός οικείου μας ανθρώπινου προσώπου.

Σημείωση: Εισαγωγή, σημειώσεις: Γιώργος Βάρσος.

19χ12 εκ., 506 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ναυτίλος: Αναγνώσματα
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 823 (Αγγλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα)
Άλλα πρόσωπα: Γιώργος Βάρσος (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-16-1533-2
ISBN (10ψήφιο): 960-16-1533-4
Βάρος: 0.487 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
22.31
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.39
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Pater, Walter
O Άγγλος συγγραφέας Ουόλτερ Οράτιος Πέιτερ (1839-1894) εκδηλώνει με ενάργεια το εύρος των προβληματισμών και εντάσεων που συνθέτουν το ρεύμα του νεώτερου "αισθητισμού", του οποίου ο Πέιτερ θεωρείται συχνά κύριος εκπρόσωπος. Με βάση την κλασική παιδεία που διδάχθηκε και δίδαξε στη βικτωριανή Αγγλία, ο Πέιτερ έγραψε μελέτες ιστορίας των ιδεών και της τέχνης ("Μελέτες για την ιστορία της Αναγέννησης", 1873, κ.ά.), δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα αισθητικής και ύφους. Γύρω του δημιουργήθηκε ένας κύκλος μαθητών ή φίλων, μεταξύ των οποίων και η ομάδα των λεγόμενων Προραφαηλιτών ζωγράφων (Pre-Raphaelites), χαρακτηριστική των μεταρομαντικών αισθητικών τάσεων. Το μοναδικό ολοκληρωμένο αλλά και εξαιρετικά ιδιόρρυθμο μυθιστόρημα είναι το "Μάριος ο επικούρειος" (πρώτη έκδοση το 1885).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.