Hollywood
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Hollywood

Οι καλοί, οι κακοί και η dolce vita

Mickey Knox

18.26€ -10% 16.43€

Ρώμη, 1963. Η Άννα Μανιάνι συναντά για πρώτη φορά την Μπέτυ Ντέιβις.
ΜΠΕΤΥ: Άννα, είσαι η καλύτερη ηθοποιός.
ΑΝΝΑ: Όχι, Μπέτυ μου, εσύ είσαι η καλύτερη.
ΜΠΕΤΥ: Άννα, μη μου φέρνεις αντιρρήσεις, εσύ είσαι η καλύτερη.
ΑΝΝΑ: Δεν σου φέρνω αντιρρήσεις, απλώς λέω πως εσύ είσαι η καλύτερη.
ΜΠΕΤΥ: Εντάξει, λέω τότε πως είμαστε και οι δύο οι καλύτερες.
Η Άννα γέλασε με το βαθύ ηχηρό της γέλιο.

Ένα βιβλίο σαν χολιγουντιανή υπερπαραγωγή, με καστ δεκάδων πρωταγωνιστών, ξαναζωντανεύει μια μυθική εποχή του κινηματογράφου! Και οι σταρ του Χόλλυγουντ, όπως ο Κλαρκ Γκέιμπλ, η Άβα Γκάρντνερ, ο Μπαρτ Λάνκαστερ, η Μαίριλυν Μονρόε, ξαναζούν ανάμεσά μας και μας διηγούνται «με δικά τους λόγια» στιγμιότυπα της ζωής τους, μικρές ερωτικές ιστορίες, σκηνές ζηλοτυπίας, κρίσεις ματαιοδοξίας, στιγμές μελαγχολίας!
Από το απαστράπτον Χόλλυγουντ της δεκαετίας του `40 ως την Τσινετσιτά των «ιερών τεράτων» της οθόνης και το Παρίσι της στοχαστικής «νουβέλ βαγκ», ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου, Μίκυ Νοξ, μας αποκαλύπτει -με τρυφερότητα, νοσταλγία και... μια καλοπροαίρετη διάθεση κουτσομπολιού- την «τρίτη διάσταση» των ηθοποιών που γνωρίσαμε απ` τις φθαρμένες κόπιες καλοκαιρινών σινεμά. Μας γνέφει να τρυπώσουμε απρόσκλητοι στα καμαρίνια, μας παίρνει μαζί του στη μεγάλη περιπέτεια της τέχνης και μας συστήνει γι` άλλη μια φορά τους -ορατούς κι αόρατους- πρωταγωνιστές της: από τον Νόρμαν Μέιλερ, τον Γκορ Βιντάλ, τον Τενεσύ Ουίλλιαμς και τον Λώρενς Ολίβιε ως τον Όρσον Ουέλς, τη Σοφία Λώρεν, τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, τον Τζέιμς Ντην, τον Αλ Πατσίνο...


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Mickey Knox

Mickey Knox (Συγγραφέας)

Ο Mickey Knox γεννήθηκε το 1922 στο Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης όπου και μεγάλωσε. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος τον αναγκάζει να υπηρετήσει στην Ευρώπη. Με τη λήξη του Πολέμου γυρίζει στις ΗΠΑ. Το μόνο του κέρδος είναι μια αδιάβροχη στρατιωτική καμπαρντίνα κάποιου αξιωματικού. "Πάντοτε θαύμαζα την εντύπωση που προκαλούσε", λέει. Μʼ αυτήν θα πάει και στο πρώτο του interview με έναν υπεύθυνο παραγωγής της Warner Brothers με τον οποίο θα κλείσει και το πρώτο του συμβόλαιο με το Χόλλυγουντ, στα τέλη του ʼ40. Ξεκινά την καριέρα του, ως ηθοποιός, στα τέλη της δεκαετίας του 1940, κάνει 16 ταινίες και αρχίζει να γνωρίζει μεγάλους ηθοποιούς. Όμως το φάντασμα του μακαρθισμού τον ξαναφέρνει στην Ευρώπη, αυτή τη φορά στην Ιταλία. Τότε αναλαμβάνει να προσαρμόζει στα αγγλικά τους διαλόγους αμερικανοϊταλικών και άλλων ευρωπαϊκών παραγωγών. Ήταν μάλιστα εκείνος που έγραψε την αγγλική προσαρμογή των διαλόγων της ταινίας "Ο καλός ο κακός και ο άσχημος" (1968). Έτσι βρέθηκε μάλλον αναπάντεχα να κάνει το δάσκαλο αγγλικών σε πολλούς από τους μεγάλους αστέρες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, ανάμεσα στους οποίους ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, η Άννα Μανιάνι και η Σοφία Λόρεν. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χαράλαμπος Καρανδινός (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
307
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.516 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση