Αντιγόνη
zoom in
4.08€
  • Διαθέσιμο υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη

    Αποστέλλεται σε 2-5 εργάσιμες.

  • Κατηγορίες:

    Θέατρο

  • Έτος κυκλοφορίας

    1974

  • Εκδότης

    Ιδιωτική Έκδοση

ΑΝΤΙΓΟΝΗ: Ισμήνη μου, αδερφή μου αγαπημένη,/ δεν έχει μείνει συμφορά του Οιδίπου/ που ο Δίας σε μας δεν έστειλε τις μαύρες./ Ό,τι κακό να φανταστείς και βρώμα/ ό,τι φαρμάκι και ντροπή και πίκρα/ μες στη καρδιά μας φώλιασε και μένει./ Κι άκουσες τι είναι αυτά που ψιθυρίζουν/ πως κράχτες διαλαλήσανε στην πόλη;/ Ή μη δεν ξέρεις πως σαράκια τρώνε/ το γένος μας; Τα στείλανε οι εχθροί μας.
Σοφοκλής

Σοφοκλής (Συγγραφέας)

Ο Σοφοκλής (497-406 π.Χ.) καταγόταν από τον Κολωνό. Πήρε μέρος για πρώτη φορά σε δραματικό αγώνα το 468 π.Χ., όταν νίκησε τον γηραιότερο τραγικό ποιητή Αισχύλο. Έζησε όλη τη ζωή του στην Αθήνα της εποχής της ακμής και άσκησε οικονομικά και πολιτικά αξιώματα. Άνθρωπος θεοσεβής και ευαίσθητος, αγαπήθηκε και τιμήθηκε από τους συμπολίτες του. Στα εξήντα χρόνια της συγγραφικής του παραγωγής έγραψε περίπου εκατόν τριάντα έργα, από τα οποία σώθηκαν ακέραια επτά. Εισήγαγε στη δραματική τέχνη πολλές καινοτομίες και αναδείχτηκε αδιαφιλονίκητος διαμορφωτής της τραγωδίας.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Μπαλάσκας

Νίκος Μπαλάσκας (Μεταφραστής)

Ο Νίκος Μπαλάσκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και εργάστηκε ως Διπλ. Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Έχοντας υπέρτατο έμβλημα το μαχόμενο ανθρώπινο πλάσμα, ο βαθύτατα ουμανιστικός ποιητικός οραματισμός του Νίκου Μπαλάσκα, συγκροτημένος πλαστικά από ένα σύνολο αλλεπάλληλων ιδεοεικόνων, αναζητεί την ύστατη οντολογική δικαίωση με την ανάδειξη και εξύμνηση του θεού-ανθρώπου, που νοείται ως ένα αξεδιάλυτο κράμα πνεύματος, ύλης και συμπαντικού χώρου και της πάνδημης θεάς γυναίκας, που ταυτίζεται με τη ζωή, τη φυτουργό κίνηση και τη φύση. Σημαντικό και πολύμοχθο είναι και το μεταφραστικό έργο του Νίκου Μπαλάσκα, συγκεντρωμένο σε δύο μεγάλες "Ανθολογίες της αγγλικής και της γαλλικής ποίησης", που περιλαμβάνουν καθεμιά πάνω από 250 ανθολογούμενους ποιητές, σε δύο τόμους που αποτελούνται από περισσότερες από 950 σελίδες ο καθένας.

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
55
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.096 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση