Ο γόης του Μαραμπού και άλλες ιστορίες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο γόης του Μαραμπού και άλλες ιστορίες

Ευάγγελος Β. Μπάκας

6.09€ -10% 5.48€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789607623157

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    1997

  • Εκδότης

    Γερμανός

"Η επιλογη της καφετέριας Μαραμπού ήταν εντελώς τυχαία. Κάπου θα σύχναζε. Εκείνο όμως το οποίο παραήταν σκόπιμο, ήταν η συγκεκριμένη θέση. Καθότανε πάντα στη γωνία, κοντά στη τζαμαρία, που έβλεπε προς την όδο 28ης Οκτωβρίου, και με τέτοιο προσανατολισμό, λες και θα παρακολουθούσε κάποια παρέλαση.
Αυτή η θέση έμοιαζε με θέση θρανίου και η καφετέρια με σχολική αίθουσα. Κανείς από τους γνωστούς θαμώνες δεν την έπιανε όσο νωρίτερα κι αν πήγαιναν, γιατί όλοι νομίζανε πως θα τους λέγανε:
"Α! Αυτού κάθεται άλλος"." [...]
(απόσπασμα από το διήγημα "Ο γόης του Μαραμπού")

Ευάγγελος Β. Μπάκας

Ευάγγελος Β. Μπάκας (Συγγραφέας)

Ο Ευάγγελος Μπάκας του Βασιλείου γεννήθηκε στο Μεγάλο Σειρήνι Γρεβενών, όπου και πέρασε τα δύσκολα παιδικά του χρόνια. Είναι απόφοιτος λυκείου και πτυχιούχος Τεχνικής Σχολής Ηλεκτρολόγων. Είναι έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών. Εργάζεται στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού από το 1971. Με τη συγγραφή ασχολείται από δεκαπενταετίας και πλέον με πρώτη του επίσημη εμφάνιση στις 5-4-1993 όταν τιμήθηκε με ειδική διάκριση στο διήγημα. Αφορά τον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος και ποιήματος που είχε προκυρήξει η ΓΕΣΕΕ. Το πρώτο του μυθιστόρημα "Οι τέσσερις τοίχοι" κυκλοφόρησε το 1994 από τις εκδόσεις "Ισοκράτης".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
158
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.215 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση