Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οικονομική ανθρωπολογία
(Νέοι προσανατολισμοί)
Συγγραφέας:   Susana Narotzky


Offer
Η παραγωγή, η διανομή, η ανταλλαγή και η κατανάλωση αποτελούν διαδικασίες που εξασφαλίζουν την αναπαραγωγή των υλικών όρων της διαβίωσης των κοινωνιών. Οι διαδικασίες αυτές όμως δεν μπορεί να γίνουν κατανοητές μόνο μέσα από μια στενά οριζόμενη οικονομική επιστήμη. Η οικονομική ανθρωπολογία συγκροτεί και παραθέτει εννοιολογικά εργαλεία για τη μελέτη αυτών των ζωτικής σημασίας διαδικασιών. Εργαλεία τα οποία αφενός εμπλουτίζουν τη μέχρι τώρα συζήτηση και αποτελούν βάση και αφετηρία των νέων σχετικών ερευνών.
Στηριγμένο σε εκτενείς εθνογραφικές έρευνες, το βιβλίο βρίσκεται στον αντίποδα των απόψεων που θεωρούν την οικονομική σφαίρα ανεξάρτητη και αυτόνομη από τις λοιπές κοινωνικές δραστηριότητες και σχέσεις. Η κατεύθυνση αυτή της συγγραφέως την οδηγεί σε μια νέα εννοιολόγηση της οικονομικής ανθρωπολογίας και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ως κλάδος που επιχειρεί να συζητήσει τα ζητήματα κοινωνικής αναπαραγωγής, επιδιώκοντας ταυτόχρονα τη διεπιστημονικότητα των σχετικών ερευνητικών πεδίων. Το τελευταίο, σε συνδυασμό με τη σαφήνεια και τη γλαφυρότητα της συγγραφέως, καθιστά το βιβλίο υποχρεωτικό ανάγνωσμα για όσους ενδιαφέρονται ή απλώς έχουν την ανάλογη περιέργεια για τις καταβολές αλλά και τις σημερινές συνιστώσες των οικονομικών φαινομένων και των ζητημάτων κοινωνικής αναπαραγωγής εν γένει.

24χ17 εκ., 362 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Κοινωνικές Επιστήμες=Social Sciences
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 306 (Κοινωνική ανθρωπολογία)
Άλλα πρόσωπα: Αθηνά Σίμογλου (Μεταφραστής) , Μάνος Σπυριδάκης (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-423-501-8
ISBN (10ψήφιο): 960-423-501-Χ
Βάρος: 0.624 κιλά
Εκδότης: Σαββάλας
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
19.70
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.76
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η καθηγήτρια Susanna Narotzky διδάσκει κοινωνική και οικονομική ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. Οι σπουδές της στην Ισπανία αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (New School της Νέας Υόρκης) κάνουν την πλούσια επιστημονική της παραγωγή ιδιαίτερα ευρηματική και ενδιαφέρουσα. Με ένα σημαντικό εύρος ενδιαφερόντων, που ξεκινάει από την επιστημολογία και την οικονομική ανθρωπολογία και εκτείνεται στις γυναικείες σπουδές και τη δομή των πολιτικών ταυτοτήτων, μεταξύ άλλων έχει δημοσιεύσει και τα εξής: "Trabajar en familia: mujeres, hogares y talleres" (1988), "Mujer, mujeres, genero. Una aproximacion critica al estudio de las mujeres en las ciencias socials" (1995), "La anthropologia de los pueblos de Espana. Historia, cultura y lugar"(2001) και "Immediate Sruggles. People, Power and Place in Rural Spain" (2006) [με τον Gavin Smith]. Τα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι η μελέτη της δυναμικής της κοινωνικής δομής που στηρίζει οικονομικές και πολιτικές σχέσεις σε περιοχές όπου κυριαρχεί η ανεπίσημη οικονομία, καθώς και η κουλτούρα ευθύνης στην οικονομία και την πολιτική όπως αυτή εκφράζεται από την ηθική αμοιβαιότητα στην κυκλοφορία των αγαθών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.