Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αρχιτεκτονική υπολογιστών
Συγγραφείς:   John L. Hennessy, David A. Patterson,


Αρχιτεκτονική υπολογιστών
[...] Στις μέρες μας και στην περιοχή της αρχιτεκτονικής υπολογιστών, πιστεύω ότι υπάρχει ένας αριθμός υποθέσεων που θα επαληθευτούν. Κάποιες δεν είναι αμφιλεγόμενες, όπως ο νόμος του Moore ο οποίος πιθανότατα θα ισχύει για άλλη μια δεκαετία και ότι η πολυπλοκότητα των μεγάλων ολοκληρωμένων πλησιάζει τα όρια του πρακτικού, συχνά ξεπερνώντας το όριο της θετικής αμοιβής για την επιπλέον πολυπλοκότητα. Περισσότερο αμφιλεγόμενες ίσως η μοριακή ηλεκτρονική η οποία υπόσχεται να μειώσει το κόστος αποθήκευσης και πιθανόν των λογικών κυκλωμάτων, τα οπτικά δίκτυα τα οποία θα αυξήσουν δραματικά το εύρος ζώνης και θα μειώσουν τον ρυθμό σφαλμάτων επικοινωνίας, και ότι το λογισμικό θα συνεχίσει να είναι αναξιόπιστο καθώς είναι τόσο δύσκολο, και ότι τα θέματα ασφαλείας θα συνεχίσουν να είναι σημαντικά καθώς η απουσία τους είναι τόσο καταστροφική.
Η εκμετάλλευση των ισχυρά θετικών τάσεων που καταγράφονται σε αυτό το βιβλίο και η χρήση τους για να περιοριστούν τα αρνητικά αποτελέσματα θα προκαλούν την επόμενη γενιά αρχιτεκτόνων υπολογιστών, οι οποίοι θα σχεδιάζουν ένα εύρος συστημάτων πολλών σχημάτων και μεγεθών.
[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

25χ17 εκ., 1284 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 004 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές)
Άλλα πρόσωπα: Διονύσης Πνευματικάτος (Μεταφραστής) , Δημήτρης Σερπάνος (Μεταφραστής) , Γιώργος Σταμούλης (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-418-076-9
ISBN (10ψήφιο): 960-418-076-2
Βάρος: 2.57 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
70.32
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

63.29
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο John L. Hennessy είναι πρόεδρος του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, όπου είναι μέλος ΔΕΠ από το 1977 στα Τμήματα Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών. Είναι "Fellow" της ΙΕΕΕ και της ACM, μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών και "Fellow" της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών. Βραβεύτηκε το 2001 με το βραβείο Eckert-Mauchly για τις συνεισφορές του στην τεχνολογία RISC, το 2001 με το βραβείο Seymour Cray Cumputer Engineering Award, και το 2000 μοιράστηκε το βραβείο John von Neumann με τον David Patterson. Η ερευνητική ομάδα του Hennessy ανέπτυξε πολλές τεχνικές βελτιστοποίησης οι οποίες χρησιμοποιούνται σήμερα σε εμπορικούς μεταγλωττιστές. Το 1981 ξεκίνησε με λίγους φοιτητές το ερευνητικό πρόγραμμα MIPS.

Ο David A. Patterson διδάσκει Αρχιτεκτονική Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Καλλιφόρνιας, Berkeley, από το 1977, και είναι κάτοχος της Έδρας Pardee στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών. Η διδασκαλία του τιμήθηκε από την ACM και το Πανεπιστήμιο της Καλλιφόρνιας. Το 2000 κέρδισε το μετάλλιο εκπαίδευσης "James H. Mulligan, Jr." της ΙΕΕΕ "για εμπνευσμένη διδασκαλία μέσω της ανάπτυξης δημιουργικών προγραμμάτων και μεθοδολογιών εκπαίδευσης, για σημαντικά βιβλία, και τον επιτυχημένο συνδυασμό εκπαίδευσης των ερευνητικών στόχων". Ο Patterson βραβεύτηκε το 1995 με το βραβρείο "ΙΕΕΕ Technical Achievement" για τη συνεισφορά του στους RISC και μοιράστηκε το 1999 το βραβείο "Reynold B. Jonson Information Storage Award" της ΙΕΕΕ για τις συνεισφορές του στην τεχνολογία RAID. Το 2000 μοιράστηκε το βραβείο John von Neumann με το Hennessy "για την δημιουργία μιας επανάστασης στην αρχιτεκτονική υπολογιστών" μέσω της εκμετάλλευσης, διάδοσης και εμπορικοποίησης αρχιτεκτονικών εφευρέσεων". Ο Patterson είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών, και "Fellow" της ACM και της ΙΕΕΕ. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τομέας Επιστήμης Υπολογιστών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Berkeley, του ACM SIG σε Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, και της Computing Research Association.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.