Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι Έλληνες της Σερβίας
(18ος-20ός αι.)

Οι Έλληνες της Σερβίας
Το βιβλίο του οποίο στηρίζεται κυρίως σε ανέκδοτο αρχειακό υλικό, αναφέρεται σε ένα από τα πιο σπουδαία κεφάλαια της νεότερης ιστορίας των βαλκανικών λαών, στις μεταναστεύσεις δηλαδη των Ελλήνων στις διάφορες επαρχίες της Σερβίας κατά τους χρόνους της τουρκικής κυριαρχίας. Με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια εξετάζονται οι ιστορικές προϋποθέσεις των ελληνικών παροικιών στη Σερβία, καθώς και οι λόγοι που οδήγησαν στην αριθμητική μείωση και, τέλος, στην εξαφάνιση του ελληνικού στοιχείου. Στη συνέχεια ερευνώνται λεπτομερειακά η αξιόλογη δραστηριότητα των Ελλήνων απόδημων στον οικονομικό, εκκλησιαστικό και εκπαιδευτικό τομέα, καθώς και η ξεχωριστή θέση που κατείχαν στην κοινωνία της Σερβίας. Δίνονται ακόμη πλούσια προσωπογραφικά στοιχεία για ορισμένους Έλληνες απόδημους, οι οποίοι είναι ελάχιστα γωνστοί ή παντελώς άγνωστοι στην ιστορική επιστήμη. Τέλος σε ξεχωριστό παράρτημα της μέλετης, δημοσιεύονται ορισμένα από τα ιστορικά τεκμήρια, τα οποία χρησιμοποίησε ο συγγραφέας κατά τη σύνθεση της εργασίας του. Το βιβλίο βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, γιατί περιέχει στοιχεία που ενώνουν τους λαούς της Βαλακανικής Χερσονήσου, πράγμα που όλοι σήμερα εύχονται.

24χ17 εκ., 175 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αλεξανδρούπολη
Ταξινόμιση DDC: 304.82 (Μετανάστευση), 949.71 (Σερβία - Ιστορία), 938.499 (Ιστορία - Ελληνισμός της διασποράς)
ISBN: 978-960-8059-02-3
ISBN (10ψήφιο): 960-8059-02-Χ
Βάρος: 0.388 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
12.45
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.08
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Παπαδριανός, Ιωάννης Α.
Ο Ιωάννης Α. Παπαδριανός είναι συνταξιούχος καθηγητής της βαλκανικής ιστορίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης. Είναι τακτικό μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών· έχει δε λάβει μέρος, με ανακοινώσεις του, σε αρκετά διεθνή και πανελλήνια συνέδρια. Έχει γράψει πολυπληθείς μελέτες και αρκετά βιβλία, τα οποία αναφέρονται στις σχέσεις των Ελλήνων με τους υπόλοιπους λαούς της Χερσονήσου κατά τους νεότερους χρόνους.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.