Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σιδηρές κατασκευές
(Παραδείγματα εφαρμογής του Ευρωκώδικα 3)

Offer
Οι Ευρωκώδικες αποτελούν πλέγμα κανονισμών αναφερόμενων στο σχεδιασμό δομικών έργων Πολιτικού Μηχανικού που στοχεύουν στη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα των τεχνικών έργων. Ο Ευρωκώδικας 3 ειδικότερα αναφέρεται στο σχεδιασμό δομικών έργων από χάλυβα. Οι νέοι κανονισμοί επέφεραν σημαντικές αλλαγές στη φιλοσοφία σχεδιασμού των έργων, με τη μετάβαση από τη μέθοδο των επιτρεπόμενων τάσεων στη μέθοδο των οριακών καταστάσεων.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα της ενημέρωσης που γίνεται στην Ελλάδα με τη μορφή σεμιναρίων, όπου παρουσιάζεται το πνεύμα και οι βασικές διατάξεις του νέου κανονισμού. Η κατανόηση των νέων κανονισμών υποβοηθείται σημαντικά με την παρουσίαση παραδειγμάτων εφαρμογής, τα οποία έχουν συνταχθεί με διεξοδικό και αναλυτικό τρόπο. Για θέματα σημαντικού ενδιαφέροντος που δεν καλύπτονται πλήρως από τον κανονισμό, έχουν περιληφθεί παραδείγματα με λύσεις σύμφωνα με το πνεύμα τους, ενώ σε πολλά παραδείγματα παρέχονται και εναλλακτικές λύσεις, ώστε να έχει ο αναγνώστης δυνατότητα επιλογής.
Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την Α΄ έκδοση του παρόντος βιβλίου μέχρι σήμερα, πολλά κείμενα των Ευρωκωδίκων, μεταξύ των οποίων και τα περισσότερα Μέρη του Ευρωκώδικα 3 που αφορά τις κατασκευές από χάλυβα, υπέστησαν σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις και τελικά μετατράπηκαν από πρότυπα δοκιμαστικής εφαρμογής (ENV) σε τελικά πρότυπα (ΕΝ).
Στη Β΄ αυτή έκδοση, όλα τα παραδείγματα εφαρμογής της προηγούμενης έκδοσης έχουν τύχει της απαραίτητης επεξεργασίας και αναπροσαρμόσθηκαν πλήρως, ώστε να είναι σύμφωνα με τα τελικά πρότυπα ΕΝ, τα οποία θα ισχύσουν στην Ελλάδα και θα αποτελέσουν στο άμεσο προσεχές μέλλον, μετά την επισημοποίησή τους, τους Κανονισμούς για το σχεδιασμό δομικών έργων από χάλυβα. Όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης, οι διαφορές με τα παραδείγματα της Α΄ έκδοσης είναι σημαντικές και καλύπτουν όλες τις διαφορές μεταξύ των αρχικών (ENV) και των αντίστοιχων τελικών προτύπων (ΕΝ). Τα τελικά αυτά πρότυπα θα εφαρμοστούν υποχρεωτικά στη χώρα μας μετά την έκδοση των σχετικών ΦΕΚ, η οποία προβλέπεται να γίνει εντός του 2006.

24χ17 εκ., 544 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 624 (Κατασκευές)
ISBN: 978-960-209-857-8
ISBN (10ψήφιο): 960-209-857-0
Βάρος: 1.027 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
52.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

39.38
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γιάννης Βάγιας είναι διπλ. πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ και Δρ. μηχανικός του Πολυτεχνείου Braunschweig, Γερμανίας. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών του ΕΜΠ. Συμμετείχε στις επιτροπές σύνταξης του Ελληνικού Κανονισμού Σκυροδέματος και του Νέου Ελληνικού Αντισεισμικού Κανονισμού (ΝΕΑΚ). Εκπρόσωπος της Ελλάδας και μέλος επιτροπών σύνταξης στον Ευρωκώδικα 3, για τις σιδηρές κατασκευές, σύμβουλος μηχανικός ευρωπαϊκών και ελληνικών εταιρειών σε θέματα μεταλλικών και σύμμικτων κατασκευών.

Ο Ιωάννης Ερμόπουλος είναι καθηγητής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.