Τα μυστικά των Ελλήνων
zoom in
14.50€ -10% 13.05€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604210787

  • Κατηγορίες:

    Εθνολογία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2005

  • Εκδότης

    Αρχέτυπο

Ένα μοναδικό βιβλίο για την άγνωστη πλευρά της Ελληνικής Ιστορίας, την αθέατη όψη των γεγονότων, τα πρόσωπα που έδρασαν στο παρασκήνιο. . . Οι συγγραφείς ρίχνουν φως σε καίριες, αλλά αθέατες και συχνά παραγνωρισμένες πτυχές της Ιστορίας μας, από την Αρχαιότητα ως τις μέρες μας, που σημάδεψαν με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο την πορεία της Ελλάδας. Ελάτε να γνωρίσουμε τους Έλληνες αλχημιστές και τους 12 αόρατους φύλακες του Αγίου Όρους, τις εταίρες και τις πόρνες που έπαιξαν στο παιχνίδι της εξουσίας, τις κρυφές ιδιότητες του ελληνικού αλφάβητου, να μάθουμε για την κατασκοπία στην Αρχαία Ελλάδα, τις παραψυχολογικές έρευνες στο Μεσοπόλεμο, το κυνήγι των μαγισσών και πολλά ακόμη συναρπαστικά που έγιναν και γίνονται σε αυτόν το θαυμαστό τόπο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Στελίνα Μαργαριτίδου

Στελίνα Μαργαριτίδου (Συγγραφέας)

Η Στελίνα Μαργαριτίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Δημοσιογραφία και Δημόσιες Σχέσεις και δημοσιογραφεί από το 1988 έως και σήμερα. Συνεργάστηκε με περιοδικά και έντυπα πανελλαδικής εμβέλειας (΄΄Ε΄΄ Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, ΚΛΙΚ, ΜΑΧ, "Επιλογές" Κυριακάτικης Μακεδονίας, ΑΒΑΤΟΝ). Εργάστηκε στις εφημερίδες Αδέσμευτος Τύπος, Μακεδονία, Εφημερίδα των Συντακτών και συνεργάστηκε στην προώθηση εκδηλώσεων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο Νόησις, σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια κ.ά. Έχει γράψει τα βιβλία "Σε δίνω Στεγνά" και "Θεσσαλονίκη 2012: Ρεπορτάζ στην άλλη πλευρά της πόλης", ενώ συμμετείχε σε συλλογικά έργα των εκδόσεων Αρχέτυπο. Από τις εκδόσεις Αρχέτυπο επίσης κυκλοφορούν τα βιβλία της "Έλληνες μάγοι του 20ού Αιώνα" και "Η διασθητικός που άφησε εποχή".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σπύρος Μακρής

Σπύρος Μακρής (Συγγραφέας)

Ο Σπύρος Μακρής είναι ερευνητής, συγγραφέας και αρθρογράφος. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Εμφανίστηκε στο χώρο των γραμμάτων με το μονοσέλιδο λογοτέχνημα "Έρωτας στον ποταμό του Ηράκλειτου". Στο χώρο της αναδίφησης παρουσιάστηκε με τη μελέτη "Αθηνά, Εριχθόνιος και τεχνητή γονιμοποίηση στην ελληνική αρχαιότητα". Και τα δύο, όπως και άλλα, έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό "Αερότοπος". Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε αρκετά περιοδικά. Τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί στη μελέτη του τρόπου σκέψης των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων. Με κείμενά του έχει συμμετάσχει στα συλλογικά βιβλία: "Ιερή Ελλάδα", "Τι είναι η ψυχή", "Τυπολογία", "Αρχαία ελληνική επιστήμη", "Τα μυστήρια της διατροφής", "Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα" των εκδόσεων "Αρχέτυπο". Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορεί το βιβλίο του "Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό φενγκ σούι" και "Αμαζόνες".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ίων Κυδωνιάτης (Συγγραφέας)

Ο Ίων Κυδωνιάτης σπούδασε πολιτικές επιστήμες, ειδικεύτηκε στη διοίκηση επιχειρήσεων, τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και έχει σταδιοδρομήσει στον ιδιωτικό τομέα ως στέλεχος επιχειρήσεων. Έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες και έχει μελετήσει δυτική και ανατολική φιλοσοφία, όπως και την ιστορία των απελευθερωτικών επαναστάσεων του 17ου και 18ου αιώνα. Ασχολείται με τη συγκριτική θρησκειολογία, με την ιστορική καταγωγή και εξέλιξη των εσωτερικών φιλοσοφικών ταγμάτων και την επίδραση του αρχέτυπου συμβολισμού στην τέχνη και ιδιαίτερα στην ποίηση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
224
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.38 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση