Τα 20 μεγαλύτερα μυστήρια του πλανήτη
zoom in
12.90€ -10% 11.61€
Μια συλλογή με τα είκοσι μεγαλύτερα μυστήρια, σύμφωνα με την άποψη των συγγραφέων. Το βιβλίο καταγράφει φαινόμενα και γεγονότα που αψηφούν τους νόμους της φυσικής, την καταγεγραμμένη ιστορία και τους νόμους των πιθανοτήτων, δημιουργώντας ένα αινιγματικό παζλ ανερμήνευτων φαινομένων και παράξενων διηγήσεων, από το Άγιο Φως, τα Αγρογλυφικά και τη Σινδόνη του Τορίνο, μέχρι την Ατλαντίδα, τη Σφίγγα, τα Κρυστάλλινα Κρανία, τις Ηχογραφήσεις Πνευμάτων, τους Δροσουλίτες στην Κρήτη και πολλά άλλα.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στελίνα Μαργαριτίδου

Στελίνα Μαργαριτίδου (Συγγραφέας)

Η Στελίνα Μαργαριτίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Δημοσιογραφία και Δημόσιες Σχέσεις και δημοσιογραφεί από το 1988 έως και σήμερα. Συνεργάστηκε με περιοδικά και έντυπα πανελλαδικής εμβέλειας (΄΄Ε΄΄ Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, ΚΛΙΚ, ΜΑΧ, "Επιλογές" Κυριακάτικης Μακεδονίας, ΑΒΑΤΟΝ). Εργάστηκε στις εφημερίδες Αδέσμευτος Τύπος, Μακεδονία, Εφημερίδα των Συντακτών και συνεργάστηκε στην προώθηση εκδηλώσεων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο Νόησις, σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια κ.ά. Έχει γράψει τα βιβλία "Σε δίνω Στεγνά" και "Θεσσαλονίκη 2012: Ρεπορτάζ στην άλλη πλευρά της πόλης", ενώ συμμετείχε σε συλλογικά έργα των εκδόσεων Αρχέτυπο. Από τις εκδόσεις Αρχέτυπο επίσης κυκλοφορούν τα βιβλία της "Έλληνες μάγοι του 20ού Αιώνα" και "Η διασθητικός που άφησε εποχή".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Ιωαννίδης

Γιώργος Ιωαννίδης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Ιωαννίδης γεννήθηκε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών το 1977 και σπούδασε ψυχολογία (Ba) και ψυχανάλυση (Ma) στη Θεσσαλονίκη (North College) και στο Λονδίνο (Middlesex University) αντίστοιχα. Σε νεαρή ηλικία γνώρισε τη σοφία της απλότητας του Τάο, για να συνεχίσει έπειτα την πνευματική του αναζήτηση στα μονοπάτια του Δυτικού Εσωτερισμού, και πιο συγκεκριμένα, της ερμητικής αλχημείας, της Τυφώνιας Παράδοσης, του Θελημικού μυστικισμού και της ελληνικής φιλοσοφίας του Πυθαγόρα και του Πλωτίνου. Στην διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στην ψυχιατρική κλινική Πισσαλίδη/Καρίπη (2002-3), ως ψυχοθεραπευτής στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αριάδνη (2001-3) και ως καθηγητής ψυχολογίας στο Life Therapy Academy (2005-17). Παράλληλα ασχολείται συστηματικά με την έρευνα και την αρθρογραφία, έχοντας δημοσιεύσει μελέτες του σε ιστοσελίδες (metafysiko.gr, esoterica.gr), αλλά και σε περιοδικά εναλλακτικής αναζήτησης (Φαινόμενα, Ανεξήγητο, Άβατον). Έχει φιλοξενηθεί πολλές φορές σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπως οι Πύλες του Ανεξήγητου (του Κ. Χαρδαβέλα στο ALTER), Σινεμανία (του Ν. Γουλιά στην ΕΤ3), Απόρρητα Σενάρια (του Σ. Αμπατζή στο Tv Μακεδονία), Κώδικας Μυστηρίων (του Βασίλη Μπαντίδη στο AstraTV), Φυγόκεντρος (στο Tv Mακεδονία) κ.α. Με ομιλίες του συμμετείχε σε μια σειρά από Συνέδρια όπως MetaCon (2012), 1ο & 2ο Συνέδριο "Θεσμοφόρος Δήμητρα" (2015, 2016), 1ο Διεθνές Συνέδριο Μυθικισμού (2016) καθώς επίσης υπήρξε ομιλητής και φιλοξενούμενος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Περιστερίου, ενώ έχει δώσει δεκάδες ακόμη θεματικές διαλέξεις σε κέντρα πολιτισμού, Εκθέσεις και Φεστιβάλ λόγου και τέχνης σε όλη την χώρα. Από τις εκδόσεις Αρχέτυπο κυκλοφορούν τα προσωπικά του βιβλία: "Νεκρονομικόν" (2008) και "Νεκρονομικόν: Το Μονοπάτι του Μαύρου Θεού" (2011). Από τις εκδόσεις Δαιδάλεος επανακυκλοφορούν τα βιβλία του "Ο Δρόμος του Βουβαλιού: Η Σοφία του Βουδισμού Ζεν Μέσα από 10 Εικόνες" (2003), "Το Ιερό Δισκοπότηρο & το Μυστήριο της Αιώνιας Ζωής" (2004), "Δαίμονες: Οι Σκοτεινοί Άγγελοι" (2006) όπως επίσης οι πιο πρόσφατες μελέτες του: "Το Πρόσωπο του Ιησού ως Αρχέτυπο του Ανθρώπου: Η Τέχνη του Ιερού ως Κλήση στο Όντως Υπαρκτό" (2013) και το "Ανήσυχες Σκιές: Φαντάσματα, Μόρα & το Πρόβλημα του Θανάτου" (2015), "H Εκάτη της Νύχτας & η αναζήτηση της ψυχής για τη μέθεξη με το θείο" (2017). Παράλληλα έχει συντονίσει, επιμεληθεί και συμμετέχει σε περισσότερα από 10 συλλογικά βιβλία, όπως "Η Δύναμη των Συμβόλων" (2006), "Παράξενοι Ιεροί Τόποι" (2006), "7 Βιβλία Μαγείας" (2007), "Αλχημεία" (2009), "Τεκτονισμός (2009)", "2012: Τι Αλήθεια θα Γίνει;" (2010) κ.α. Ενώ διετέλεσε αρχισυντάκτης του περιοδικού mystery, ενός από τα μεγαλύτερα μηνιαία περιοδικά Εναλλακτικής Αναζήτησης στην Ελλάδα, την περίοδο 2004-2013. Σήμερα, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, είναι στενός συνεργάτης της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού (metafysiko.gr) και διευθυντής των Εκδόσεων Δαιδάλεος από το καλοκαίρι του 2013.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Ζ. Κώνστας (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος Ζ. Κώνστας είναι ηλεκτρονικός και συγγραφέας. Ζει και εργάζεται στη Σύρο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Σταματιάδου

Μαρία Σταματιάδου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Σταματιάδου γεννήθηκε στην Κομοτηνή και από 1987 ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι δικηγόρος με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο. Στα φοιτητικά της χρόνια υπήρξε παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών και δημοσίευσε δοκίμια σε διάφορα εναλλακτικά έντυπα. Ακόμη σπούδασε θέατρο και συμμετείχε σε θεατρικά σχήματα. Παράλληλα με τις σπουδές της ασχολήθηκε με την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας, με τη θρησκειολογία και τη φιλοσοφία. Σήμερα, εκτός από τη δικηγορία, ασχολείται με τη συγγραφή και επιμέλεια βιβλίων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σπύρος Μακρής

Σπύρος Μακρής (Συγγραφέας)

Ο Σπύρος Μακρής είναι ερευνητής, συγγραφέας και αρθρογράφος. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Εμφανίστηκε στο χώρο των γραμμάτων με το μονοσέλιδο λογοτέχνημα "Έρωτας στον ποταμό του Ηράκλειτου". Στο χώρο της αναδίφησης παρουσιάστηκε με τη μελέτη "Αθηνά, Εριχθόνιος και τεχνητή γονιμοποίηση στην ελληνική αρχαιότητα". Και τα δύο, όπως και άλλα, έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό "Αερότοπος". Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε αρκετά περιοδικά. Τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί στη μελέτη του τρόπου σκέψης των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων. Με κείμενά του έχει συμμετάσχει στα συλλογικά βιβλία: "Ιερή Ελλάδα", "Τι είναι η ψυχή", "Τυπολογία", "Αρχαία ελληνική επιστήμη", "Τα μυστήρια της διατροφής", "Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα" των εκδόσεων "Αρχέτυπο". Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορεί το βιβλίο του "Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό φενγκ σούι" και "Αμαζόνες".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικόλαος Κ. Περιστερίδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σπύρος Κατσαντάμης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεωργία Μουρατίδου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Μαυραγάνης (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Μαυραγάνης είναι ερευνητής-δημοσιογράφος. Έχει εργαστεί στο ραδιοφωνικό σταθμό 1055 Rock, στην ΕΡΤ-3, στην εφημερίδα "Μακεδονία" και αρθρογραφεί στον ειδικό Τύπο. Ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γρηγόρης Τσουκαλάς (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
216
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.461 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση