Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χωρική ανάπτυξη
(Μια μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη και την Ελλάδα)
Συγγραφέας:   Μηνάς Αγγελίδης


Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χωρική ανάπτυξη
Η εργασία αυτή ξεκίνησε με τη μορφή "σημειώσεων", αρχικά για ένα προπτυχιακό μάθημα -τα "Ειδικά Θέματα Χωροταξίας 1"- της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ και, στη συνέχεια, για το μάθημα: "Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χωρική ανάπτυξη και η εφαρμογή τους στην Ελλάδα" του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του ΕΜΠ: "Αρχιτεκτονική και Σχεδιασμός του χώρου - Κατεύθυνση: Πολεοδομικός και Χωροταξικός Σχεδιασμός".
Η συζήτηση των θεμάτων με τους σπουδαστές, όπως και με τους προσκεκλημένους εισηγητές, για αρκετά ήδη χρόνια, μας έδωσε την ευκαιρία να εξετάσουμε ορισμένα γενικότερα θέματα της παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο χώρο. Ακόμα περισσότερο, η συμμετοχή ερευνητικής ομάδας του ΕΜΠ σε δύο προγράμματα για την πολυκεντρικότητα στον Κοινοτικό χώρο μας επέτρεψε να εμβαθύνουμε σε αυτό το καίριας σημασίας ζήτημα.
Έτσι, η αρχική εργασία εμπλουτίστηκε ουσιαστικά και πήρε τη μορφή βιβλίου, το οποίο καλύπτει τις βασικές έννοιες ενός ευρέος φάσματος θεμάτων προετοιμασίας και εφαρμογής των Κοινοτικών πολιτικών χωρικής ανάπτυξης, αλλά και επιχειρεί να αξιολογήσει τις επιπτώσεις αυτών των πολιτικών στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.
Οι πολεοδόμοι-χωροτάκτες και γενικότερα όσοι ασχολούνται με θέματα χωρικής ανάπτυξης, είτε ως στελέχη της διοίκησης/αυτοδιοίκησης, είτε ως μελετητές, ως ερευνητές κ.λπ., οφείλουν να γνωρίζουν καλά, να χειρίζονται αποτελεσματικά το συνολικό πλέγμα των Κοινοτικών χωρικών κατευθύνσεων, προγραμμάτων και δράσεων. Πιστεύουμε, επομένως, ότι αυτό το βιβλίο θα τους φανεί χρήσιμο.
Οι Κοινοτικές πολιτικές χωρικής ανάπτυξης ήδη επηρεάζουν σημαντικά και θα επηρεάζουν ακόμη περισσότερο στο μέλλον την Ελλάδα, ξεκινώντας από την ανάπτυξη των περιφερειών και φθάνοντας στην ποιότητα της καθημερινής ζωής στις πόλεις. Ευελπιστούμε, επομένως, ότι αυτό το βιβλίο θα βοηθήσει και τους πολίτες να κατανοήσουν αυτή την κρίσιμη πτυχή του Ευρωπαϊκού μέλλοντος της χώρας μας. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)


Σημείωση: Πρόλογος: Λουδοβίκος Κ. Βασενχόβεν, καθηγητής πολεοδομίας και χωροταξίας, ΕΜΠ. Περιλαμβάνει περίληψη (summary) στα αγγλικά.

29χ20 εκ., 282 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 307.1 (Αστική ανάπτυξη), 320.4 (Πολιτική - Ευρώπη), 711.44 (Πολεοδομία - Ευρώπη), 382 (Ευρωπαϊκή Ένωση)
ISBN: 978-960-254-641-3
ISBN (10ψήφιο): 960-254-641-7
Βάρος: 0.828 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
26.63
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

23.70
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.