Ο γάμος που δεν έγινε
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο γάμος που δεν έγινε

Αστυνομικό μυθιστόρημα

Ευάγγελος Γιολδάσης

11.94€ -10% 10.75€

Η δίνη του εμφυλίου πέρασε· η διχόνοια όμως είχε ριζώσει στις καρδιές των ανθρώπων. Το μίσος τού Λάιου για το γαμπρό του, Μπεράτη, παραμένει άσβεστο. Οι δεσμοί συγγένειας δε θα σταθούν ικανοί να γεφυρώσουν τις διαφορές τους. Και μέσα στη βεντέτα των δύο οικογενειών μπλέκεται ο Νέστορας Βούτας, ο φιλόδοξος και πολυμήχανος δάσκαλος του μικρού χωριού της Θεσσαλίας. Ο ρόλος που θα διαδραματίσει στις σχέσεις των μελών της μικρής αυτής κοινωνίας είναι καταλυτικός.
Η Αριάδνη, η Γαλάτεια, η Ρούλα, η Έλλη είναι μερικές μόνο από τις γυναίκες των οποίων το μέλλον καθόρισε· και μαζί με αυτές, προδιαγράφει και την πορεία της ζωής των φίλων και των αντιπάλων του· των οικείων αλλά και των ουδέτερων συγχωριανών του.
Τέσσερις φόνοι θα αναστατώσουν τους κατοίκους τού χωριού και θα κινητοποιήσουν σύσσωμες τις αστυνομικές αρχές του τόπου· τέσσερις ανεξιχνίαστες δολοφονίες που καλύπτονται από το πέπλο των ντόπιων μεταφυσικών θρύλων... Ίσως η νεκρή Χρυσή αναζητά το αιώνιο ταίρι της.
Αλήθεια και ψέμα, αγάπη και μίσος, αγνότητα και διαφθορά... "αντιμαχόμενες" πλευρές του ίδιου νομίσματος που κρατά η άγνωστη δολοφονική φιγούρα. Ποια θα επικρατήσει; Κορώνα ή γράμματα; Ζωή ή θάνατος;

Ευάγγελος Γιολδάσης

Ευάγγελος Γιολδάσης (Συγγραφέας)

Ο Βαγγέλης Γιολδάσης είναι απόστρατος αξιωματικός της αστυνομίας. Γεννήθηκε το 1935 στο χωριό Αγία Τριάδα Καρδίτσας. Εκεί, τελείωσε το δημοτικό σχολείο, ενώ οι ανύπαρκτες οικονομικές δυνατότητες της οικογένειάς του τον ανάγκασαν να μη συνεχίσει περαιτέρω σπουδές, αλλά να παραμείνει στο χωριό ασχολούμενος με τις γεωργικές καλλιέργειες και την κτηνοτροφία. Το 1955 κατάχτηκε στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, βρίσκοντας έτσι διέξοδο από τις μέχρι τότε σκληρές συνθήκες διαβίωσής του. Το 1958, και σε ηλικία είκοσι τριών ετών, άρχισε να φοιτά στο επτατάξιο ιδιωτικό-νυχτερινό γυμνάσιο του αειμνήστου Σπύρου Μελά στην Αθήνα. Το Δεκέμβριο το 1967, και μετά τη βίαιη ανατροπή της καθεστηκυίας τάξης από τη χούντα των συνταγματαρχών, αποπέμφθηκε από την υπηρεσία του και εργάστηκε ως προσωπάρχης ξενοδοχειακής μονάδας (bungalows) στην Αρκίτσα Φθιώτιδας. Τότε ακριβώς, αναγκάστηκε να διακόψει τα μαθήματα της δημοσιογραφικής σχολής που παρακολουθούσε. Μετά την πτώση της χούντας, επανήλθε στο σώμα της αστυνομίας και αποστρατεύτητε το 1980.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
246
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.376 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση