Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια
(Η ιστορία μιας γειτονιάς)

Κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια να συλλέξουμε και να συστηματοποιήσουμε αρχειακό υλικό, φωτογραφικά τεκμήρια και μαρτυρίες που θα μας επιτρέψουν να καταγράψουμε την ιστορία των Καμινίων, της πιο υποβαθμισμένης περιοχής του Πειραιά.
Επιλέξαμε σε αυτή την πρώτη προσέγγιση, να καταγράψουμε ένα σύντομο ιστορικό χρονικό της ιστορίας των Καμινίων, με βάση το οποίο, θα είναι δυνατή στο μέλλον μια αναλυτικότερη μελέτη της οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας αυτής της γειτονιάς.
Πολλά από τα φωτογραφικά τεκμήρια που διαθέτουμε εντοπίστηκαν σε παλαιοπώλες ή παζάρια και άλλα μας παραχωρήθηκαν πρόθυμα από τους ιδιοκτήτες τους και τις οικογένειές τους. Όλα μαζί συνθέτουν ένα μέρος της ιστορίας της γειτονιάς. Όσα όμως δεν μπορέσαμε να συλλέξουμε, αποτελούν ένα ακόμη μεγαλύτερο τμήμα της ιστορίας μας που χάνεται και την οποία οφείλουμε να την διαφυλάξουμε και να την κοινοποιήσουμε μέσα από την ιστορική έρευνα, σε όλους.
[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)


Σημείωση: Με έξι σχέδια της Ελένης Γράτσου

21χ14 εκ., 167 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Τοπική Ιστορία
Τόπος έκδοσης: Πειραιάς
Ταξινόμιση DDC: 938.913 (Πειραιάς - Ιστορία)
ISBN: 978-960-7975-13-3
ISBN (10ψήφιο): 960-7975-13-8
Βάρος: 0.275 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.86
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Νικόλαος Μέλιος σπούδασε οικονομικά. Έχει ασχοληθεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, με την οργάνωση αρχείων επιχειρήσεων και την καταγραφή της ιστορίας τους.

Η Ευαγγελία Μπαφούνη σπούδασε ιστορία. Έχει ασχοληθεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, με την οργάνωση αρχείων επιχειρήσεων και την καταγραφή της ιστορίας τους. Εργάζεται στο Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Πειραιά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.