Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γιατρός και ασθενής
(Ηθική και δεοντολογία: Η σωστή επιλογή γιατρού)
Συγγραφέας:   Βασίλειος Α. Γεωργίου


Γιατρός και ασθενής
Σε πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται κάποια κρίση εμπιστοσύνης του πολίτη προς τις προσφερόμενες ιατρικές υπηρεσίες τόσο από το γιατρό όσο και από το ίδιο το κράτος. Αυτό οφείλεται σε διάφορους λόγους. Οι λόγοι αυτοί αφορούν στο γιατρό, που δεν είναι πάντοτε αυτός που πρέπει να είναι, στο κράτος, που πολλές φορές αδιαφορεί ή δίνει πρόχειρες λύσεις σε σοβαρά θέματα σχετικά με την υγεία και στον πολίτη, που δέχεται αδιαμαρτύρητα ό,τι του προσφέρεται.
Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται με απλό τρόπο οι αρχές που πρέπει να τηρούνται από τους γιατρούς και δίνονται ορισμένες κεντρικές ιδέες που αφορούν στην εκπαίδευση σωστών γιατρών και στην ενημέρωση του πολίτη σε θέματα παροχής της ιατρικής φροντίδας. [...]

21χ14 εκ., 162 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 351.7 (Υγειονομική πολιτική ), 613 (Υγεία), 362.1 (Υγειονομικές υπηρεσίες), 610.01 (Ιατρική - Φιλοσοφία και θεωρία)
ISBN: 978-960-399-352-0
ISBN (10ψήφιο): 960-399-352-2
Βάρος: 0.221 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
12.23
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γεωργίου, Βασίλειος Α.
Ο Βασίλης Γεωργίου σπούδασε την Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, ως ανθυπίατρος, έλαβε την ειδικότητα του παθολόγου και στη συνέχεια την ειδικότητα του καρδιολόγου την οποία και ασκεί. Μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία και Αμερική. Είναι μέλος πολλών Επιστημονικών Εταιρειών και έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Το 1981 έγινε Υφηγητής της Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1984 Επίκουρος Καθηγητής. Έχει λάβει ενεργό μέρος σε πολλά Συνέδρια Ελληνικά και Διεθνή στα οποία έχει ανακοινώσει πολλές Επιστημονικές Εργασίες Καρδιολογικού περιεχομένου και έχει πολλές δημοσιεύσεις στον Ελληνικό και Διεθνή Ιατρικό Τύπο. Έχει ασχοληθεί τόσο με την Κλινική όσο και την Ερευνητική Καρδιολογία. Είναι από τους πρωτοπόρους της Ηχοκαρδιογραφίας Διεθνώς και είναι ο πρώτος που εισήγαγε και εφάρμοσε την διαγνωστική αυτή μέθοδο στην Καρδιολογία σε Πανεπιστημιακό επίπεδο στην Ελλάδα το 1972. Εργάσθηκε στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Hammersmith της Royal Postgraduate Medical School του Λονδίνου, στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Boston University της Βοστόνης και επί πολλά έτη στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Σήμερα εργάζεται στο ιδιωτικό του ιατρείο. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.