US-European Relations under the Bush Administration
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

US-European Relations under the Bush Administration

Συλλογικό έργο

The present volume is based on proceedings of the Conference entitled "US-European relations under the Bush administration"which was sponsored by the Constantinos Karamanlis Institute for Democracy (CKID) and the Scholl of Advanced International Studies (SAIS)/ Johns Hopkins Univercity in Athens, on June 7th, 2001. The volume is organized according to the program of the Conference around the following topics: "The new Europe and the new administration", "European Integration: Implications for US-European Relations and the Mediterranean" and "The Balkans and Greek-American relations".

κ.ά. (Εισηγητής)


Κωνσταντίνος Π. Αρβανιτόπουλος (Εισηγητής)

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είναι αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και γενικός διευθυντής του "Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής".

Χαράλαμπος Παπασωτηρίου

Χαράλαμπος Παπασωτηρίου (Εισηγητής)

Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου είναι καθηγητής διεθνών σχέσεων και στρατηγικών σπουδών στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ). Αποφοίτησε με άριστα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Stephen F. Szabo (Εισηγητής)


John L. Harper (Εισηγητής)


Πέτρος Μολυβιάτης

Πέτρος Μολυβιάτης (Εισηγητής)

Ο Πέτρος Μολυβιάτης γεννήθηκε το 1928 στη Χίο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόεδρος του ΔΣ του ιδρύματος ΄΄Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής΄΄. Το διάστημα 1974-1980, διετέλεσε γενικός διευθυντής του πολιτικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή και το 1980, όταν ο Καραμανλής ανέλαβε πρόεδρος της Δημοκρατίας, τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας μέχρι το 1985, θέση που επανέκτησε και την περίοδο 1990-1995. Μέλος της ΚΕ της ΝΔ, εκλέγεται βουλευτής από το 1996. Αναλαμβάνει κυβερνητικό αξίωμα στο Υπουργείο Εξωτερικών για πρώτη φορά το 2004. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο και μία κόρη.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Π. Αρβανιτόπουλος (Επιμέλεια)

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είναι αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και γενικός διευθυντής του "Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής".

Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής (Φορέας)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
148
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.243 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση