Ο θρόνος από δρακοκόκαλο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο θρόνος από δρακοκόκαλο

τόμος Α'

Tad Williams

17.50€ -10% 15.75€

Ένας πόλεμος που χειροτερεύει με τις σκοτεινές δυνάμεις της μαγείας, ετοιμάζεται να καταπιεί την ειρηνική χώρα του Όστεν Αρντ - γιατί ο Πρέστερ Τζον, ο Υψηλός Βασιλιάς, που έσφαξε τον τρομερό δράκο Σουρακάι, κείτεται ετοιμοθάνατος. Και μόλις θα πεθάνει, ένα αρχαίο κακό επί τέλους θα απελευθερωθεί, καθώς ο Βασιλιάς της Καταιγίδας, ο απέθαντος κυβερνήτης των ξωτικών Σίθι, ζητά να ανακτήσει το χαμένο του βασίλειο κάνοντας συνθήκη με κάποιον άνθρωπο που έχει βασιλικό αίμα. Τότε, οδηγημένοι από τη ζήλια και το μίσος που έχουν προκαλέσει τα ξόρκια, ο ένας πρίγκιπας θα πολεμάει τον άλλον, ενώ γύρω τους η ίδια η χώρα αρχίζει να πεθαίνει. Mόνο μια μικρή, σκορπισμένη ομάδα, η Συμμαχία των Εγγράφων, αναγνωρίζει τον πραγματικό κίνδυνο που περιμένει το Όστεν Αρντ. Και στον Σάιμον -έναν υπηρέτη της κουζίνας του κάστρου, ο οποίος χωρίς να το ξέρει είναι μαθητευόμενος σε ένα μέλος της Συμμαχίας- θα ανατεθεί το καθήκον να γίνει η αιχμή του δόρατος για αναζήτηση της λύσης ενός αινίγματος που προσφέρει τη μοναδική ελπίδα σωτηρίας, ενός αινίγματος για χαμένα από καιρό σπαθιά δύναμης... και μια αναζήτηση που θα τον κάνει να δραπετεύσει και αντιμετωπίσει εχθρούς βγαλμένους απευθείας από τους χειρότερους εφιάλτες όσων δημιουργούν θρύλους.

Tad Williams

Tad Williams (Συγγραφέας)

Ο Ταντ Ουίλλιαμς είναι ο πιο πολυδιαβασμένος συγγραφέας Φανταστικής Λογοτεχνίας και Επιστημονικής Φαντασίας των Times της Νέας Υόρκης και των Κυριακάτικων Times του Λονδίνου. Το αναγνωστικό του κοινό είναι τεράστιο και τα μυθιστορήματά του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες. Για πάνω από δέκα χρόνια ήταν ο υπεύθυνος ενός ραδιοφωνικού σταθμού ειδήσεων και συμμετείχε στη δημιουργία του πρώτου τηλεοπτικού προγράμματος με ανοιχτή γραμμή με τους τηλεθεατές. Τελευταία, ασχολείται με τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τα κόμικ, τα παιχνίδια για υπολογιστές και, γενικότερα, με τα πολυμέσα. Ζει με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βάσω Χρήστου

Βάσω Χρήστου (Μεταφραστής)

Η Βάσω Χρήστου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε πληροφορική. Εργάστηκε ως προγραμματίστρια για αρκετά χρόνια, διδάσκοντας παράλληλα και στο ΤΕΙ Αθήνας. Από το 1995 διδάσκει μόνιμα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι μέλος της Αθηναϊκής Επιστημονικής Φαντασίας από το 1998. Έχει δημοσιεύσει διηγήματα στα περιοδικά "Big Bang", "Δραματουργοί των Γιανν" "Φανταστικά χρονικά", "Εφ-Ζιν", στο "9" της "Ελευθεροτυπίας" καθώς επίσης και στις ανθολογίες "Ελληνίδες μηχανικοί γράφουν", της Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών, εκδόσεις ΤΕΕ, και "Ολυμπιακοί αγώνες και φανταστικό" του Νίκου Θεοδώρου, εκδόσεις Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων. Έχει βραβευτεί με τον Αργυρό Ικαρομένιππο διηγήματος 1999 για το έργο της "Περί ευθύνης προγραμματιστών" και με τα βραβεία του διαγωνισμού επιστημονικής φαντασίας Graham Still (Γεώργιος Παπαδόπουλος) 2000 και 2003 για το μυθιστόρημα "Ο φύλακας των ασπίδων" και το διήγημα "Χρονοσχισμή" αντίστοιχα.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
504
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.588 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση