Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εφαρμογές ανάλυσης δεδομένων
(Μέθοδοι: Παραγοντική ανάλυση αντιστοιχιών (Factor analysis), ταξινόμηση κατ΄ αύξουσα ιεραρχία (Cluster analysis). Λογισμικό: S-Pro v.2.0)

Εφαρμογές ανάλυσης δεδομένων
Με τις μεθόδους της ανάλυσης δεδομένων ο ερευνητής ξεκινά από τα δεδομένα και ερευνά για ομαδοποιήσεις, σχέσεις ή τάσεις που μπορούν αυτά να περιέχουν, δίνει έμφαση στη γραφική απεικόνισή τους και ανακαλύπτει απλές, αλλά λειτουργικές περιγραφές των χαρακτηριστικών τους. Ο αναλυτής δεδομένων αναζητά ενδείξεις τυχόν εξαιρετικών περιπτώσεων αναγνωρίζοντας ότι τα δεδομένα συχνά είναι ετερογενή και έχει στη διάθεσή του εργαλεία για τον εντοπισμό και την απομόνωση ιδιόμορφων τιμών και ξεχωριστών υποομάδων. Η χαρακτηριστική ιδιότητα που ξεχωρίζει τις μεθόδους αυτές από την κλασική στατιστική ανάλυση είναι η απουσία τεχνικών υποθέσεων.

24χ17 εκ., 181 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 005.3 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Προγράμματα), 310 (Στατιστική)
ISBN: 978-960-8353-74-9
ISBN (10ψήφιο): 960-8353-74-2
Βάρος: 0.403 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
21.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.96
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κουτσουπιάς, Νικόλαος Δ.
Ο Νικόλαος Δ. Κουτσουπιάς γεννήθηκε το 1969 στην Πατρίδα Βέροιας. Είναι πτυχιούχος Επιστήμης Υπολογιστών του Πολυτεχνείου του NCSU - Raleigh, ΗΠΑ (1991) και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (1999). Από το 2002 είναι λέκτορας Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Ανάλυσης Δεδομένων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.