Πέντε μύγες μπλε
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πέντε μύγες μπλε

Αστυνομικό μυθιστόρημα

Carmen Posadas

17.12€ -27% 12.50€

Αυτές τις τελευταίες είκοσι τέσσερεις ώρες, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, πήρα επιτέλους την απόφαση να σχεδιάσω μια δολοφονία. Δεν είναι καθόλου εύκολο, σας διαβεβαιώ, να βγάλεις από την μέση κάποιον σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο σαν το `Χρυσό Χελιδόνι`. Ήταν λοιπόν ελάχιστα τα κλασικά ατυχήματα που μπορούσα να λάβω υπ` όψιν, όπως η πτώση από ψηλά, η πιο απλή λύση για να ξαποστείλεις οριστικά κάποιον που σου μπαίνει στη μύτη. Ακόμη και η άλλη απλή μέθοδος, το να χτυπήσεις το θύμα στο κεφάλι με ένα βαρύ αντικείμενο που εκσφενδονίζεται από απόσταση, είχε ελάχιστες πιθανότητες να επιτύχει μ` εμένα ως εκτελεστή: πρώτα - πρώτα έπρεπε να υπάρχει κάπου εκεί γύρω ένα βαρύ αντικείμενο - ένα αλαβάστρινο σταχτοδοχείο ή μια βαριά κορνίζα, για παράδειγμα - (δεν υπάρχουν όμως) κι έπειτα δεν διαθέτω την ικανότητα στόχευσης του Γουλιέλμου Τέλλου. Το μόνο κοινό χαρακτηριστικό που έχω με τον εν λόγω ήρωα είναι ότι και οι δύο απεχθανόμαστε τα μήλα. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Carmen Posadas

Carmen Posadas (Συγγραφέας)

Η Κάρμεν Ποσάδας γεννήθηκε στο Μοντεβιδέο, το 1953. Από το 1965 μένει μόνιμα στη Μαδρίτη και ταξιδεύει συχνά στη Μόσχα, στο Μπουένος Άιρες και στο Λονδίνο. Με το πρώτο της μυθιστόρημα "Πέντε μύγες μπλε", το 1966, γνώρισε τεράστια επιτυχία. Ακολούθησε το "Τίποτε δεν είναι ό,τι φαίνεται", το 1997, και οι "Μικρές ατιμίες", το 1998, το οποίο έγινε μπεστ-σέλερ και κέρδισε το βραβείο Planeta. Επίσης έχει γράψει και πολλά παιδικά βιβλία, εκ των οποίων "Ο κυρ-Βοριάς" βραβεύτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ισπανίας ως το καλύτερο παιδικό βιβλίο του 1984. Ασχολείται επίσης με τη συγγραφή σεναρίων για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λένα Θεοδωρίδου (Μεταφραστής)


Καίτη Νικολοπούλου

Καίτη Νικολοπούλου (Επιμέλεια)

Η Καίτη Νικολοπούλου κατάγεται από την Αρκαδία, γεννήθηκε στην Καλαμάτα και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονικό και τοπογραφικό σχέδιο. Είναι επιμελήτρια εκδόσεων και στιχουργός, ενώ έχει συνεργαστεί με ραδιοφωνικούς σταθούς ως παραγωγός λογοτεχνικών εκπομπών ("Ξένιος", "Radio Club"). Είναι μέλος της ΕΠΟΣ (Ενωτική Πορεία Συγγραφέων), του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης (Europan Art Center), και διαφόρων φορέων που σκοπό έχουν τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και των αρχαίων θεοφιλοσοφικών θεωρήσεων. Το 1990 εκδίδεται το πρώτο βιβλίο της, πεζογραφήματα, με τίτλο "Οκτώ κλισέ και μία λεζάντα", από τις εκδόσεις "Ηριδανός". Το 2000 εκδίδεται το δεύτερο βιβλίο της, θεατρικό υπό μορφή λιμπρέτου για ροκ όπερα, με τίτλο "Ατλαντίς - Το όραμα", από τις εκδόσεις "Φυτράκη". Το τρίτο της βιβλίο "Καλό μας ταξίδι, Πρίγκιπα" εκδόθηκε το 2007 από τις εκδόσεις "Κ. Μ. Ζαχαράκης".

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
390
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.521 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση