Οι πύλες του Άδη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οι πύλες του Άδη

Ο Αλέξανδρος στην Αλικαρνασσό: Ιστορικό μυθιστόρημα

Paul C. Doherty

19.48€ -27% 14.22€
334 π.Χ. Ο Αλέξανδρος και τα στρατεύματά του έχουν περάσει στην Ασία και έχουν συντρίψει τον περσικό στρατό στη μάχη του Γρανικού. Προελαύνοντας νότια, κατακτά τα πάντα στο διάβα του, συμπεριλαμβανομένης και της ξακουστής Εφέσου. Γνωρίζει, ωστόσο, όπως το γνωρίζουν και οι εχθροί του, ότι το μεγαλύτερο έπαθλο είναι τώρα η πόλη της Αλικαρνασσού, με τη μεγάλη στρατηγική σημασία και τα απροσπέλαστα τείχη. Οι κυβερνήτες της πόλης αυτής, ο παλιός εχθρός του Αλεξάνδρου, Μέμνων ο Ρόδιος, ο Πέρσης Οροντοβάτης, και ο Έλληνας αποστάτης Εφιάλτης, συνωμοτούν με τον εχθρό ώστε να διασφαλίσουν την κατατροπωτική ήττα του Αλεξάνδρου πριν διαβεί τις πύλες της Αλικαρνασσού. Η Αυλή του Αλέξανδρου κατασκηνώνει κοντά στην πόλη, και μαζί του, όπως πάντα, και ο γιατρός και παιδικός φίλος του Τελαμών. Κι ενώ ο Αλέξανδρος ετοιμάζει τα στρατεύματά του για μια από τις συγκλονιστικότερες αναμετρήσεις της αρχαιότητας, σημειώνεται μια σειρά φρικτών δολοφονιών, που αποδεικνύει ότι οι Πέρσες έχουν για άλλη μια φορά διεισδύσει στην Αυλή του. Ενώ ο Αλέξανδρος προετοιμάζεται για τη σημαντικότερη μάχη της ζωής του, ο Τελαμών έχει να αντιμετωπίσει και πάλι μία δίνη φόνων και δολοπλοκιών. Πρέπει να διαβεί της "Πύλες του Άδη" για να ανακαλύψει τους προδότες και να προστατεύσει τον Αλέξανδρο, που από τη μια ακολουθεί τις συμβουλές του πιστού του φίλου και από την άλλη έχει καταστρώσει τα δικά του μυστικά σχέδια για την ανατροπή των εχθρών του.

Θεοδώρα Δαρβίρη (Μεταφραστής)


Καίτη Νικολοπούλου

Καίτη Νικολοπούλου (Επιμέλεια)

Η Καίτη Νικολοπούλου κατάγεται από την Αρκαδία, γεννήθηκε στην Καλαμάτα και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονικό και τοπογραφικό σχέδιο. Είναι επιμελήτρια εκδόσεων και στιχουργός, ενώ έχει συνεργαστεί με ραδιοφωνικούς σταθούς ως παραγωγός λογοτεχνικών εκπομπών ("Ξένιος", "Radio Club"). Είναι μέλος της ΕΠΟΣ (Ενωτική Πορεία Συγγραφέων), του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης (Europan Art Center), και διαφόρων φορέων που σκοπό έχουν τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και των αρχαίων θεοφιλοσοφικών θεωρήσεων. Το 1990 εκδίδεται το πρώτο βιβλίο της, πεζογραφήματα, με τίτλο "Οκτώ κλισέ και μία λεζάντα", από τις εκδόσεις "Ηριδανός". Το 2000 εκδίδεται το δεύτερο βιβλίο της, θεατρικό υπό μορφή λιμπρέτου για ροκ όπερα, με τίτλο "Ατλαντίς - Το όραμα", από τις εκδόσεις "Φυτράκη". Το τρίτο της βιβλίο "Καλό μας ταξίδι, Πρίγκιπα" εκδόθηκε το 2007 από τις εκδόσεις "Κ. Μ. Ζαχαράκης".

Paul C. Doherty

Paul C. Doherty (Συγγραφέας)

Ο Πολ Ντόερτι σπούδασε Ιστορία στα Πανεπιστήμια του Λίβερπουλ και της Οξφόρδης και έκανε διδακτορικό στην Οξφόρδη, με θέμα τον Εδουάρδο τον Δεύτερο και την Ισαβέλλα. Έχει γράψει πολλά ιστορικά μυθιστορήματα και βιβλία μυστηρίου, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές τόσο στην Αγγλία όσο και στην Αμερική. Σήμερα είναι διευθυντής σε ένα σχολείο του Λονδίνου και ζει με τη γυναίκα του και την πολυμελή οικογένειά του στο Έπινγκ Φόρεστ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
3
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
411
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.607 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση