Κοινωνικός αποκλεισμός και πολιτικές ενσωμάτωσης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κοινωνικός αποκλεισμός και πολιτικές ενσωμάτωσης

Εργαστήριο κοινωνιολογίας της εργασίας και των επαγγελμάτων - ΕΡΓΑΞΙΑ, Τμήμα Κοινωνιολογίας, πανεπιστήμιο του Αιγαίου, Μυτιλήνη

28.62€ -33% 19.18€

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια να καλυφθεί το σχετικό κενό που υπάρχει στη βιβλιογραφία της ελληνικής κοινωνιολογίας σε θέματα κοινωνιολογικής πρακτικής στον τομέα της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της απασχόλησης. Το θέμα του Αποκλεισμού από την Αγορά Εργασίας και των Πολιτικών Ενσωμάτωσης αποτελεί πλέον την κύρια μορφή κοινωνικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζεται δε από την Διαδικασία της Λισσαβόνας ως ο «Ανοιχτός Συντονισμός κατά της Φτώχειας» (Open Coordination against Poverty) που αναδείχθηκε ως η νέα «διαδικασία κοινωνικής ενσωμάτωσης» στη Σύνοδο της Λισσαβόνας το 2000. Αυτός ο συντονισμός αποτελεί τη νέα Ευρωπαϊκή κοινωνική και θεσμική «διαδικασία κοινωνικής ενσωμάτωσης». Αυτή η διαδικασία στηρίζεται στη δια-βίου μάθηση και στη δημιουργία περιβαλλόντων μάθησης. Ευελπιστούμε ότι η παρούσα σύνθεση των κειμένων αυτών δίνει στον αναγνώστη μια εικόνα των λειτουργιών του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα και κατά συνέπεια την Ευρωπαϊκή Ένωση.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γεώργιος Μ. Κορρές (Επιμέλεια)

Ο Γεώργιος Κορρές διδάσκει ως Επίκουρος Καθηγητής (εκλεγμένο μέλος ΔΕΠ) στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και έχει συνεργασθεί με πολλά ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια. Αποφοίτησε από το Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά το 1984 και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Έσσεξ (Αγγλία) από όπου πήρε το πτυχίο Master of Arts και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary and Westfield College) για το Ph.D. στην οικονομική επιστήμη.

Γεώργιος Ο. Τσομπάνογλου

Γεώργιος Ο. Τσομπάνογλου (Επιμέλεια)

O Γεώργιος Οδυσσέα Τσομπάνογλου είναι μόνιμο μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνιολογίας της Εργασίας, Επαγγελμάτων με έμφαση τις νέες τεχνολογίες. Διετέλεσε Επισκέπτης Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, το Σουηδικό Κέντρο Εργασιακής Ζωής, Στοκχόλμη και στην Οικονομική Σχολή του Λονδίνου. Είναι Μέλος του Ερευνητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Κοινωνιολογικής Ένωσης και Πρόεδρος (2002) της Επιτροπής Έρευνας Κοινωνικο-Τεχνικής-Κοινωνιολογικής Πρακτικής (Sociotechnics-Sociological Practice) αυτής στην οποία συμμετέχουν 50 καθηγητές-ερευνητές από αντίστοιχα Πανεπιστήμια από 25 χώρες. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα διοίκησης/οργάνωσης εργασίας και καινοτομιών και στις σχέσεις τεχνικών και νομικών συστημάτων με τα κοινωνικά συστήματα. Έχει συν-γράψει μεταξύ άλλων το "Κράτος, κοινωνία πολιτών και εργασία: Προσεγγίσεις στην αρχή της κυβερνητικότητας" από τις εκδόσεις Gutenberg (2004) καθώς και αριθμό άρθρων με θέμα τις καινοτομίες και τη σχέση τους με την απασχόληση.

Ι. Γιαννοπούλου (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
441
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.624 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση